-
Witaj,
podoba mi się,że próbujesz nowych wyzwań - to się odnosi do portretów "studyjnych",myślę,że ważne jest aby nie zasklepiać się w jednej dziedzinie fotograficznej,bo to po jakimś czasie przynosi efekt tzw.zmęczenia twórczego. ;)
Portrety mówiąc szczerze,widzą mi się tak średnio na jeża;fajne jest w nich światło ale najbardziej brakuje mi jakiejś ekspresji na twarzach fotografowanych osób,emocji (jakichkolwiek) i przede wszystkim ciekawej kompozycji.
Myślę,że te dwie rzeczy,można opanować bezboleśnie a już zwłaszcza tą drugą - świetnie komponujesz w plenerze,co za problem więc jest powtórzyć to samo w studio?. ;)
Pozdrawiam.
-
Z portretów, tych ostatnich to najbardziej wpada w oko N5 pasująca poza, sympatycznie ukazana twarz. W tym z opaską na oczach czuję pewien niedosyt może spowodowany zbyt delikatnym gestem dotyku opaski bądź jego za szerokim ujęciem. To na którym modelka leży z harmonią całości koliduje jej ułożenie głowy. Mgła na otoczonym lasem uroczysku fajnie przedstawiona jak i hasający po nim zbój.
-
Z wielkim zainteresowaniem przyglądam się Twoim portretowym efektom, gratulacje.
Jakim szkiełkiem robiony jest ostatni portret?
Pozdrawiam
-
Dziękuję :)
Z tego co pamiętam wiekszość portretów robiona obiektywem 85 mm.
Pozdrawiam wszystkich światecznie :grin:
-
2 załącznik(ów)
Dwa klejne portretowe: Natalia
-
Moim amatorskim zdaniem, gdyby nie to odbicie softbox'a w tych pięknych oczach na to było by super.
-
Pierwsza fotka super! :-)
-
Podobają mi się zawsze oczy w twoich zdjęciach, zawsze mają to coś :)
-
2 załącznik(ów)
Coraz piękniej przedstawiasz tą uroczą modelkę.
Pozwoliłem sobie wykadrować to co najpiękniejsze na tym zdjęciu :)
-
2 załącznik(ów)
Bardzo fajnie Jasiu te kropy wyszły, podoba mi się :grin:
Jeszcze dwa...