-
Odp: barmichal76 - moje fotografie
No nuuuda, nuuuda - nic się nie dzieje. Stoją jak słupy, brak akcji jest :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
A z tyłu siedzi gość przy szachownicy i pewno też się nudzi.
Fajna fotka.
-
Tak się zastanawiałem, czy on na komórce z kimś w sieci nie grał :)
-
1 załącznik(ów)
-
4 załącznik(ów)
Jeszcze kilka zdjęć z Rolex Learning Center - części EPFL - Politechniki w Lozannie. Budynek Rolex'a pełni funkcję biblioteki, centrum kulturalnego, miejsca spotkań studentów. Co ciekawe otwarty jest każdego dnia tygodnia do północy i to nie tylko dla studentów, ale dla wszystkich. Zaprojektowany został przez japońskie biuro architektoniczne i ma 20 tys. m2 (tylko jedna kondygnacja). Z lotu ptaka przypomina pofalowany plaster szwajcarskiego (jakby inaczej) sera z dziurami. Jest oczywiście przyjazny dla osób z dysfunkcjami ruchu, na korytarzach pełno jest worków "sako", kolorowych poduch, na których leżą "rozwaleni" studenci.
Ostatnia uwaga - budynek został w 100 procentach sfinansowany przez prywatne przedsiębiorstwa (koncerny, m.in. Rolex oczywiście czy Nestle) z regionu Vaud, w którym leży Lozanna. To im zależało na wykształconych inżynierach, których potencjał mogliby wykorzystać. Niestety okazuje się, że absolwentów przybywa, ale nikły procent trafia do przemysłu. Znacząca większość jest podkupywana przez sektor bankowy i finansowy, którzy również doceniają ich ścisłe umysły i przebijają oferty przedsiębiorstw nierzadko o 30-50%...
Załącznik 114493
Załącznik 114494
Załącznik 114495
Załącznik 114496
Pozdr
-
1 załącznik(ów)
309 - 24 godziny do banku
Załącznik 114678
Pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
309 - 24 godziny do banku
Pozdr
Twoje miasto jakieś takie fotogeniczne mi się wydaje...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Twoje miasto jakieś takie fotogeniczne mi się wydaje...
Stety, niestety miasto nie moje :)
Moje jest bardziej brudne. Ale też fotogeniczne ;)
Pozdr
-
Fajnie się tu zagląda. 309 niby taki banalny i ograny kadr a jednak ma coś w sobie. Pozdrawiam.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
309 niby taki banalny i ograny kadr a jednak ma coś w sobie
Może fajny kadr? :)
-
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Fajnie się tu zagląda. 309 niby taki banalny i ograny kadr a jednak ma coś w sobie. Pozdrawiam.
Dzięki :)
Cytat:
Zamieszczone przez bufetowa
Może fajny kadr? :)
Dzięki :)
Mam jeszcze taki:
310
Załącznik 114727
i taki:
311 - Stoik :)
Załącznik 114728
Pozdr
-
To 310 całkiem fikuśne...
Świetne wręcz.
-
Barmichale76,
Gratuluję wystawy! Brawo!!
Z kolejnych w wątku 307 - Nuuudne szachy, uchwyciłeś nudę pełną gębą!
Ta wyłaniająca się para na 308 - ależ się wpasowała, super.
Politechnika w Lozannie - budynek ciekawy, ale ciemno i smutek z tych zdjęć wieje.
309 - bardzo fajny kadr.
310 fajnie 'rynsztokowe', ciekawie wkomponowałeś.
311 - z jednej strony fajny koleś, ale denerwuje mnie ta kobieta, któa i jednocześnie paasuje do stoickości, ale i mi przeszkadza :)albo ochroniarza zwolnić... No nie wiem, coś mi nie gra, zgrzyt jest.
pozdrawiam,
-
310 tak mi się z Mundialową "Uliczką w Barcelonie" skojarzyło :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Sawa
311 - z jednej strony fajny koleś, ale denerwuje mnie ta kobieta, któa i jednocześnie paasuje do stoickości, ale i mi przeszkadza :)albo ochroniarza zwolnić... No nie wiem, coś mi nie gra, zgrzyt jest.
Teraz tak się zastanawiam, czy ten plac, na którym zrobiłem zdjęcie nie spełnia jakiejś funkcji specjalnej. Medytacyjnej może? Jeszcze dwie osoby stały tam zupełnie bez ruchu, ale nie wyglądało to jakby czekały, tylko jakby coś innego je zatrzymało...
---------- Post dodany o 08:41 ---------- Poprzedni post był o 08:39 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
310 tak mi się z Mundialową "Uliczką w Barcelonie" skojarzyło :)
Barcelony niestety nie było mi dane odwiedzić (na razie). Ale może rzeczywiście tak to wygląda :) Zdjęcie z miasta o pięknie brzmiącej nazwie Genf. W innym języku Genewa ;)
Pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Barcelony niestety nie było mi dane odwiedzić (na razie). Ale może rzeczywiście tak to wygląda :) Zdjęcie z miasta o pięknie brzmiącej nazwie Genf. W innym języku Genewa ;)
Pozdr
Po prostu musisz się zabrać z chłopakami z wątku sportowego :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Po prostu musisz się zabrać z chłopakami z wątku sportowego :D
Najbliższy wypad planuję do innej miejscowości. Chyba się nazywa Wysowa, albo jakoś tak podobnie ;)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Najbliższy wypad planuję do innej miejscowości. Chyba się nazywa Wysowa, albo jakoś tak podobnie ;)
aaa, taniec ze żmiją :mrgreen:
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
W innym języku: Youowl :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
jaclas
W innym języku: Youowl :)
Wpiszę w nawigację, jak będę jechał :)
-
1 załącznik(ów)
-
1 załącznik(ów)
-
-
Fajna ta polibuda w Lozannie, szachy też rewelka - człowiek sam to i nudą wieje, byłby drugi "gracz" to zaraz by się akcja rozwinęła.
-
znudzony pan przy szachach rewelka.
-
1 załącznik(ów)
Jeszcze takie jedno. To była przerwa w jakiejś imprezie firmowej. Zaintrygowało mnie, że każdy uciekł w swój świat - a to papieros, a to telefon czy smartfon. Żadnej interakcji...
314
Załącznik 115230
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Jeszcze takie jedno. To była przerwa w jakiejś imprezie firmowej. Zaintrygowało mnie, że każdy uciekł w swój świat - a to papieros, a to telefon czy smartfon. Żadnej interakcji...
314
Załącznik 115230
To ostatnie rewelka, Wybieg...
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
314
Śmiesznie, że ja część Twoich zdjęć z wyprzedzeniem na blogu oglądam ;) W każdym razie to ostatnie od razu mi bardzo przypadło, poruszające. Masz oko.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Śmiesznie, że ja część Twoich zdjęć z wyprzedzeniem na blogu oglądam ;) W każdym razie to ostatnie od razu mi bardzo przypadło, poruszające. Masz oko.
Miło słyszeć, że odwiedzasz mnie na wordpressie :) Chciałem być sprytny i nie zawsze wrzucać to samo tam i na forum, ale materiału zwykle zbyt mało.
Pozdr
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Miło słyszeć, że odwiedzasz mnie na wordpressie :) Chciałem być sprytny i nie zawsze wrzucać to samo tam i na forum, ale materiału zwykle zbyt mało.
Pozdr
Mam Cię nawet w RSS-ach, także jestem na bieżąco :) Wiesz, lepiej iść w jakość niż ilość :D
-
Albo w niszę niż w masę :D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Żadnej interakcji...
Dobre, faktycznie zupełnie obcy sobie ludzie.
-
2 załącznik(ów)
315 Przed odjazdem. Chciałem napisać 'na krańcówce', ale chyba nie wszyscy wiedzą co to 'krańcówka'.
Załącznik 116056
Pozdr
-
-
Michałku fragment "miejskiego" grafiti- świetnie skomponowany z całością.:grin:
-
Mural super, fajnie umiejscowiony a i kompozycja zdjecia - brawo.
-
fajnie kadrowane, z kontekstem tak jak lubię, jednak widać, że czasami zjada cię kadrowa rutyna :)
Ale to nie zarzut, ja też tak mam; tylko zwracam uwagę, że nie jest to jakiś spójny materiał czy też dokument w czystej postaci, więc można czasami pozwolić sobie na odrobinę kadrowego szaleństwa - coś uciąć, coś przyciąć, czymś człeka przysłonić. No i wprowadzić przedplan, tego zdecydowanie brakuje w twoich ujęciach, a bardzo by je ożywiło (zaludniło? zagęściło? umiejscowiło "wewnątrz", a nie tak jak teraz, widać, że fotografujesz "z zewnątrz").
-
Świetnie. Znakomity mural. Szkoda że ma takich więcej.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
diabolique
fajnie kadrowane, z kontekstem tak jak lubię, jednak widać, że czasami zjada cię kadrowa rutyna :)
Ale to nie zarzut, ja też tak mam; tylko zwracam uwagę, że nie jest to jakiś spójny materiał czy też dokument w czystej postaci, więc można czasami pozwolić sobie na odrobinę kadrowego szaleństwa - coś uciąć, coś przyciąć, czymś człeka przysłonić. No i wprowadzić przedplan, tego zdecydowanie brakuje w twoich ujęciach, a bardzo by je ożywiło (zaludniło? zagęściło? umiejscowiło "wewnątrz", a nie tak jak teraz, widać, że fotografujesz "z zewnątrz").
W 100% zgadzam się z Twoim wpisem. Mimo prób i starań wciąż mam wrażenie, że rejestruję to co mnie otacza, nie będąc uczestnikiem tych wydarzeń. Niejako właśnie z zewnątrz. Do tego dochodzi notoryczny brak czasu. Zdaję sobie sprawę, że jeśli chciałbym robić lepsze zdjęcia musiałbym regularnie "szwędać" się z aparatem jak tylko często się da. A na razie nie da się i tyle.
I jescze mój ścisły do bólu umysł, graniczący z zespołem Aspergera broni się przed jakimkolwiek szaleństwem w kadrze ;)
Pozdr
-
4 załącznik(ów)
316 Dla tych, którzy długi łykend spędzili bez wysiłku fizycznego :)
Załącznik 116695
317 2 + 4
Załącznik 116696
318
Załącznik 116697
319
Załącznik 116698
Pozdr