Karol, na 653 to zamaskowany pogranicznik?
wOw, pogratuluję sobie 1001 posta ;)
Wersja do druku
Karol, na 653 to zamaskowany pogranicznik?
wOw, pogratuluję sobie 1001 posta ;)
Zdjęcia zacne, podobają się, szczególnie te mgliste.
..." Linkuję nieco większe zdjęcia idąc z duchem technologii"...
Jak najprościej obejrzeć w tym większym rozmiarze 1024pix? Na forum są przeskalowane do 800pix.
Przez to przeskalowanie i niezbyt dużą wagę zdjęć (KB) trochę jakość ucierpiała.
Dzięki, już widać...
Dziękuję. Ja generalnie wolę starać się przekazać to co widzę, nie lubię obrabiać, kombinować, kreować, po części to pewnie wynika z tego, że nie za bardzo umiem. Owa krowa to w zasadzie raw wołany na ustawieniach aparatu, bez kombinowania. Lekka winieta z otwartego Lumixa 20/1.7 a temperatura światła - przed wschodem słońca jest po prostu zimna - tu WB był ustawiony na jakieś 6500K a więc chmurka - i tak dość ciepło.
Nie mam nic przeciwko poprawianiu moich zdjęć, czy innemu zinterpretowaniu obróbką, a jak to robi Mirek to jest to wręcz nobilitujące. Jak ktoś chce to udostępnię rawa z krową.
Raczej nie - Bug w tym miejscu owszem jest granicą ale pomiędzy województwem podlaskim a mazowieckim, a tę przekraczać można do woli.
Właśnie widzę, że lipa z tym skalowaniem, następne wstawię 800x600. Oryginały chyba najprościej zobaczyć kopiując prawą myszą adres obrazka i wklejając go bezpośrednio w przeglądarkę.
Pajęczynki i rosa czarowne, 657, 658 - pięknoty!
653 - te unijne plomby odbierają krowie całą krowność, gdzie te czasy, gdy natura byłą naturą... Przyznam, że najchętniej wystemplowałbym jej te żółte pseudoozdoby. A spojrzenie zwierzątka bardzo mi się podoba i choć zwykle lubię dopasowywać sobie kolory, ta niebieska zieloność bardzo tu pasuje.
Nie no z zapisywaniem to zbyt dużo "zachodu":), podobnie z kopiowaniem i wklejaniem... Znalazłem jeszcze opcję w Firefox: prawoklik na zdjęciu i z menu wybrać: pokaż obrazek, tylko kto tak będzie robił.
No, no :)
Piękności te Twoje ujęcia. Pajęczynki znakomite (dwie).Mućka też :)
Pozdrawiam.
Dziękuję za wszystkie komentarze.
WOW - na 101 stronie wątku ;-). Gratuluje sam sobie ;-).
To bardziej reporterka niż sesja ustawiana więc w biżuterię modelki nie wnikałem ;-)
Hmmm - faktycznie w profilu masz mapkę dojazdu podaną, ale ja niezdara pogubiłem się w liczeniu lasów ;-). A na poważnie - jakoś nie kojarzyłem Lubelszczyzny z Tobą, chociaż chyba mam nawet wizytówkę, muszę luknąć jak daleko byłem. Co się odwlecze... A skoro jesteśmy przy piwie - zaopatrzyłem się bezpośrednio w Browarze Jagiełło pod Chełmem - doskonałe Lipcowe, Magnus, wiele piw smakowych - polecam.
Jedziemy dalej - tym razem, jak to na Podlasie przystało, cała seria poświęcona krowom. Poranna przeprawa przez Bug i powrót z pastwiska wieczorem. Tak - to te pływające krowy - na żywo widok robi niesamowite wrażenie. Jeszcze niedawno krowy z tego gospodarstwa fotografował Artur Tabor...
661.
662.
663.
664.
665.
666.
667.
668.
669.
670.
No !!!
Na przyszłe igrzyska w pływackich konkurencjach nie będą miały konkurencji :)
Fajne foto.
Pozdrawiam.
O... pływającej krowy to chyba nie widziałam :D
Ja w tym roku na suwalszczyźnie, tam chyba jeszcze więcej krów i bezkresów.
A z Podlasia to pewnie trochę cerkiewek przywiozłeś? No i siakiegoś żubra?
Jestem ciekaw Karolu czy potraktowałeś którąś z "pływaczek" rybim okiem?
---------- Post dodany o 15:32 ---------- Poprzedni post był o 15:30 ----------
Swoją drogą wydaje się, że te krowy to wędrowniczki. "- Pastwisko po drugiej stronie rzeki. To co koleżanki, płyniemy?" ;)
Ładne zdjęcia, obejrzałem z zainteresowaniem:)
Szybciej będzie jak powiem które trochę mniej się spodobały, czyli 668 i 662. 668 dlatego bo jakby to było pojedyncze zdjęcie to ciężko byłoby się domyśleć co przedstawia. 662 trudne warunki pod światło, są przepalone miejsca i głębokie cienie, ale to już takie czepialstwo:)
Edit. Właściwie to wycofuję się co do 662, mimo niedoskonałości technicznych jest jakiś urok w tym zdjęciu:), może tylko ludzików bym się pozbył w 663 też.
Cerkiewek, koni, bocianów i innej zwierzyny, kapliczek i krzyży przydrożnych, nawet mam meczety i muzułmańskie cmentarze, jednym słowem dużo tego, kolejne foty wstawię jutro. Żubra wypiłem na miejscu - niespecjalnie mi podchodzi ;-).
Z fisha mam konie, w dodatku z Beskidu Niskiego. Cześć krów była zrobiona z łódki więc przynajmniej (prawie) rybia perspektywa.
moose chyba pokazywał pływające krowy. A widok niesamowity.
Były pływające, czas na fruwające stworzenia. Bociany. Podlasie to w sumie takie bocianie Eldorado...
E-PL1 + ZD 70-300 (MMF-2)
671.
672.
673.
674.
675.
676.
Witaj
Przyjemne przyrodnicze kadry, MZ w tym roku boćków namnożyło się bardzo wiele, wnioskuję tak obserwując swoje okolice.
Pzdr
U mnie też boćków sporo w tym roku. Fajne foty Karolu dajesz :)
Czekamy na więcej :mrgreen:
Nie mogę się powstrzymać - to są naprawdę czyste krowy :)
Fajne bocianowe fotki :-)
Fajnie tu,takie rolnicze klimaty...
Najwięcej bocianów w życiu widziałam w tym roku na Mazurach i Suwalszczyźnie. Czasem co druga chałupa we wsi ma swoje gniazdo :)
Dziękuję za komentarze.
Ciekawe. Przybywa mi miejsc do odwiedzenia w naszym pieknym kraju ;-)
To lecimy dalej - tym razem klimaty roliczo - przyrodnicze. Jak gospodarz zauważył, że fotografuję bociany na przydrożnym słupie zaprosił mnie na podwórko przedstawiając jednego z członków rodziny ;-) - udomowionego bociana. Wschodnia Lubelszczyzna, dolina Bugu.
676.
678.
679.
Bardzo ciekawa podwórkowo - bocianowa seria, 676 - królik ma interesujący domek.
Wieża Babel :D
W pewnym sensie podobne do Twojej foty z kurami... https://forum.olympusclub.pl/images/.../icon_wink.gif
Dziękuję za komentarze. Kolejne zdjęcia i kolejne bociany. Wybaczcie ilość bocianich fot (to jeszcze nie ostatnie ;-)) ale bardzo lubię takie klimaty.
680.
681.
682.
Nie krępuj się z tymi bocianami, 681. podoba mi się najbardziej, 680. egzotycznie to wygląda z tą plantacją tytoniu. Czekam na kolejne.
Karol, ja Cię bardzo przepraszam ale musiałam tu wrzucić, noo. Do mojego wątku nie pasuje, a do Twojego bardzo. Tematycznie, bo jakościowo tak se ;) Tylko miniaturka. Sąsiedzi Twoich podlaskich - z suwalszczyzny (tu nieopodal jeziora Hańcza) :D
ciekawe czy krowy sikają do basenu
Mnie najbardziej ujęła pierwsza seria 652...660, reszta też ciekawa ale mam wrażenie, że im mniej ci się rusza w kadrze tym lepszą tworzysz kompozycję.
Pozdrawiam