Dzieki! :)
Kisi, to jest wlasnie Asia.
Tez mam filmowe skojarzenie przy tym zdjeciu, aczkolwiek foto z Greta nie bylo inspiracja.
Tak wyglada kolor:
Mi osobiscie czarno-biale bardziej sie podoba, lubie takie kontrastowe.
Wersja do druku
Dzieki! :)
Kisi, to jest wlasnie Asia.
Tez mam filmowe skojarzenie przy tym zdjeciu, aczkolwiek foto z Greta nie bylo inspiracja.
Tak wyglada kolor:
Mi osobiscie czarno-biale bardziej sie podoba, lubie takie kontrastowe.
Napisałem, że niektórzy to mają dobrze. Taka modelka w domu... ;)Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Mnie też bardziej leży poprzednie. Chociaż temu też nie mozna nic zarzucić :)
Mi też podoba się bardziej czarno-białe. Kontrast wygrywa :) Bardzo przyjemnie poświecone. Co to za błysk?
Pzdr
Oleryk, zeby jeszcze czesciej pozowac chciala ;)
Swoja droga, fajny masz podpis - ten na zielono. Bardzo prawdziwy ;)
Suchar, Chinczyki. Jeden, z parasolka poszedl na tlo, drugi - z beauty dish - na twarz.
B&W piękny kontrast, na prawdę genialne. Kolor równie piękny.
Gratulacje ;) :mrgreen:
;)Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
To przyczynek dla tych, ktorzy piszą pod swoją fotką:
Hej, zdjęcie jest za ciemne/za jasne, ostre /nieostre, za szerokie/za wąskie, niebieskie/żólte itp. ale to dlatego, że nic nie obrabiałem! ;)
Sorki za OT.
Jak dla mnei kolor lepszy - BW jest wyprane zbyt mocno - zwłaszcza ręka się zatraca ;)
Grizz, co do dloni - zgadza sie, choc mnie osobiscie tak nie razi.
Oleryk, dobrze gadasz.
Dopiero teraz widze podobieństwo. Jejktu Twoja kobieta jest jak kameleon - potrafi sie zmienić nie do poznania pokazując swoje inne oblicze (nie aż tak romantyczne jak z rozpuszczonymi włosami) dzieki czemu daje Tobie ogromne możliwości i pole do popisu.Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Nic tylko pozazdrościć ze taka modelka "szwęda" ci sie po domu...
:mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez kisi
Ostatnie zdanie mnie rozlozylo :)
Prawda, potrafi sie zmieniac i to jest baaaaaaaaaaaardzo fajne :) Szkoda tylko, ze tak malo czasu na zdjecia mamy, przez to tez nie ma kiedy tych zdolnosci jej wykorzystac.
Choc z drugiej strony gdyby go bylo za wiele mogla by spaść jakość. Z tym jest jak z jedzeniem, jesli bedziesz jadł codziennie kotlety to za niedługo bedziesz nimi "haftował" pomimo ze to zacne papu.Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Kisi, mimo bardzo obrazowego porownania - wielkie dzieki za dobre slowo :)Cytat:
Zamieszczone przez kisi
Zeby tak wyposrodkowac, chcialbym, zeby tego czasu bylo wystarczajaco duzo, zebym mogl wiecej sie nauczyc i zebysmy mogli realizowac to co po glowie mi chodzi.
Dorzuce Wam jeszcze jedno z domowych zabaw swiatlem, tak zebyscie mogli sobie pomarudzic ;)
Dobra, powaznie, wiem, ze bardzo daleko mu do doskonalosci, ale to trening tylko.
Heh, chciałbym być tak "daleki od doskonałości" jak ty [;
Skromność skromnością, ale zdjęcia robisz genialne.
Pozazdrościć i pogratulować - zdjęć i pięknej modelki.
Raven, ale ja naprawde dopiero ucze sie ustawiac swiatlo blyskowe, serio-serio.
Dzieki za dobre slowo.
Ładnie :)
Nie potrafię robić dobrych portetów ale i tak zazdroszczę Ci modelki ;)
Zebys Ty wiedzial jak ja sam sobie jej czasami zazdroszcze ;)Cytat:
Zamieszczone przez Oleryk
Jasny gwint, serwis niedostepny to mi zdjec nie wyswietla...
Damy rade.
Kadr typowy ale fotka bardzo bardzo zacna.
Czy ta biel w tle to materiał czy po prostu prześwietlone celowo stąd ten przepał ?
PS.
Lepiej niech Twoja modelka nie czyta naszych pozytywnych komentarzy.
z jaką lampką cyknąłeś ten portrecik?
KSB, to byly dwa Chinczyki. Jeden maly z parasolka, ktory poszedl na sciane - tu odpowiadam, Kisi, na Twoje pytanie.
Druga lampa, ktora oswietlilem postac to jakis tez chyba chinski Sunbox z beauty dishem.
Kisi, dlaczego ma nie czytac? Niech czyta! Chetniej bedzie pozowac ;)
W pierwszym momencie myślałem żeś Asi zrobił fryzurę-jeżyka na zdjęciu Cz-B. :mrgreen: Ale bardziej mi się podoba kolorowe zdjęcie.
To żadna filozofia zrobić dobre zdjęcie jak się ma taaaaką modelkę :twisted: .
...i aktorkę zarazem :mrgreen:
Poprzednie B&W podoba mi się także
Bo zacznie chcieć tantiemy za pozowanie i bedziesz zmuszony suvenirkami kusić żonkę :)Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
Kisi, trudno, jesli tylko tyle bedzie trzeba to jakos dam rade ;)
Panowie powyzej, ja wiem juz od dawna, ze moje zdjecia nie sa moja zasluga ;)
Czyli ćwiczeń z lampkami ciąg dalszy...
Ciepłe, wczorajsze...
A to trochę chłodniejsze
1. przedobrzyłeś... wypalone tło wygląda jak nieumiejętne wycinanie w programie
2. Hmm brak subtelności... co Ty na tych lampach masz?
1. Nie wiem jak u Ciebie wyglada ten obrazek, ale u mnie nawet w pelnej rozdzielczosci krawedzie sa ok, gorzej z pojedynczymi wlosami.
2. W czym brakuje Ci subtelnosci?
Na lampkach sa parasolki, a same lampki wala cala moca bez regulacji, poza jedna - ta, ktora ma beauty dish (Sun-Box).
Ja tam zadnego braku subtelnosci jakos nie zauwazylem:P Oby dwie fotki przypadly mi do gustu
skrót myślowy ;p
Brak subtelności światełka - jakoś tak niemiło ;p hmm pewnie zasługa parasolek zamiast softboxa :/
też mam parasolki i chyba je wywale, wczoraj troszkę fociłem i wysżło podobie, czyli sterylnie biało jak u chirurga...
To zdjęcie na poprzedniej stronie jest idealnie wyważone :-)
pierwsze extra...
drugie fajne ale tło pojechane..u mnie na obu monitorach (różnie skalibrowanych) ma jakieś nieregularne plamy
Potwierdzam, u mnie też są plamy w tle.
Pierwsze bardziej mi się podoba chociaż oba wolałbym bardziej miękko oświetlone, zwłasza to pierwsze, klimat tej fotki aż prosi się o miękkie światełko :)
Druga zimniejsza, bardziej jakby drapieżna w wyrazie, ostrzejsze światło mi pasuje (chociaż moze ciut mniej) ale tło mi nie pasuje wcale.
PS
Portretów nie robię więc nie chcę się wymądrzać.
Takie tam spostrzeżenia :)
Co do tła na drugim zdjęciu to i ja co nieco tam widzę. I wiem też skąd się to wzięło. Wygląda na to, że trzeba zmienić sposób mocowania tła ;)
Odnośnie światła z tych lampek z parasolkami, one strasznie mocno walą i faktycznie niezbyt fajny jest z nich efekt, dlatego używam ich raczej tylko do tła.
Do oświetlenia postaci używam lampy z "miską", ale nad nią też jeszcze muszę popracować.
a jakie masz te lampki do parasolek?
W ogóle pochwal się czym świecisz bo ja powoli się wdrażam w tematykę ;)
Póki co świecę w namiocie więc mam 2 x 68Ws...do namiotu wystarczy, do portreciku z bliska świeconego też...jak ktoś lubi palnik prosto w gały :mrgreen:
Tą miskę kupiłeś gotową czy robiłeś manufakturę?
Lessie, sprawa wyglada tak:
Z parasolkami mam dwie sztuki takich pierdkow: http://www.funsports.pl/product_info...products_id=97
Z 'miska' jest Sun-Box, tez jakis Chinczyk pewnie. Plus taki, ze calkiem ladnie swieci i ma regulowana sile blysku.
Tylko nie rozgryzlem jeszcze wszystkich guziczkow ;)
Calosc pozyczylem od kumpla, ktory z tego nie korzysta i jeszcze dlugo korzystal nie bedzie.
Eddie powiedział: "Co do tła na drugim zdjęciu to i ja co nieco tam widzę. I wiem też skąd się to wzięło..."
Pomijając w/w mankamenty tła, owa czysta biel (nawet przepalona) - dla mnie osobiście, jest świetnym tłem dla modelki - na tych zdjęciach. Pozdrawiam
Tak, jesli jest to czysta biel, rowniez lubie i mi pasuje.Cytat:
Zamieszczone przez nikto
Na drugim zdjeciu mi osobiscie tlo mniej pasuje, poniewaz jest to oswietlone (pewnie nieumiejetnie, ale to szczegol) tlo "fotograficzne" i cos tam zza niego przeswituje.