Dziękuję wszystkim :oops:
Coś tajemniczego, ktoś zgadnie?
Wersja do druku
Dziękuję wszystkim :oops:
Coś tajemniczego, ktoś zgadnie?
Nie mam pojęcia, co to jest. :) Obstawiałabym pylon mostu, ale te liny w trzy strony mi nie pasują.
Natomiast bardzo przyjemnie ogląda się Frankfurt Twoimi oczami. Bardzo dobre zdjęcia.
337- jako pierwsze obstawiałem specyficzną wyciągarkę, drugie pylon mostu. Łiny ładnie prowadzą wzrok. Pofalowany mostek fajny, niezły temat jak warunki oświetlenia dopiszą.
Pylon mostu - cacuszko. :cool:
Za namową rocco, pylon w wersji B&W
Kolor był jednak cacy. :cool:
Dla mnie tez w kolorze lepiej:shock:
Faktycznie, lepszy kolor.
Gdyby niebo było jednolite można by pobawić sie z obróbka BW ale z tą chmurą nie bardzo :roll:
No to znowu "takie dziwne, nie wiadomo co" :p
341 rewelacyjne!:grin:
no..... Panie... 341 bardzo ciekawe wykadrowane. Jedno z Twoich lepszych MZ. Supcio.
Samolot Ci się "wciął" między liny ;)
Duży to crop? Bo "ziarno" wyszło :roll:
341 świetne. Masz oko do wypatrywania architektury i tworzenia nietypowych kadrów.
Myślałem, że będzie trudniej :D
To prawie cała klatka (ok. 95%), ziarno pewnie wyszło przy konwersji do B&W. Późno się bawiłem tym zdjęciem i już miałem zmęczone oczy. Dlatego samolotu też nie dostrzegłem :oops:. Będę musiał jeszcze raz nad nim "popracować" :p
Dla porównania cały kadr, tylko zmniejszony:
Najlepsze 342, mogłeś zrobić z nich jakąś składankę.
pzdr
342, fakt.
"Gada" do mnie też 344, to z latarnią.
Świetne formy, żeby tak jeszcze dało się je całkowicie pozbawić zwyczajnego, banalnego tła to dla mnie byłby ideał ;)
Nie będę oryginalny, ja za Rocco - 342 (wstaw je do galerii) i 344.
Dzieki za opinie :).
Znalazłem jeszcze jedną z tego mostu
Zwraca uwagę ten most. Świetnie na zdjęciach 342, 344 a także na 345.
346 mi najbardziej odpowiada. Większość kadru stanowi tu konstrukcja pionowa niż pozioma i to mi się podoba :)
pzdr
no 346 nie jest złe. Dobre z + :)
Koniec mostów, wracamy do miasta :)
Ciesze sie, ze wrociles do miasta :grin: zdecydowanie bardziej wole te ostatnie widoki niz mosty...ale to takie babskie upodobania:wink:
fajne jest 347. Takie euro odwrócone na wschód. Go east :mrgreen:
Następne "z miasta", ciekawa (MZ) elewacja, całkiem "świeżego" budynku i przykład, jak można wkomponować stary budynek w nową zabudowę :)
350 wygląda jakby ktoś im gola piłką w szybę strzelił :)
na 351 fajnie tez wkomponowany stary budynek w nowoczesne budownictwo.
Kurcze. Zazdraszczam Ci troszke tych widoków :wink:
To jest taki kanał (nie wiem czy oprócz dekoracyjnej, spełnia jeszcze jakąś funkcję), który ciągnie się od elewacji, przez całe "wnętrze", aż po dach . Próbowałem tam wejść w momencie otwarcia (koniec stycznia br), ale dałem spokój.
Jeszcze będzie okazja :)
Fajnie ktoś pomyślał z tymi budynkami , Miejski widoczki przyjemnie się ogląda.
Ciekawe co o tym powiecie? Zdjęcie tylko zmniejszone i wyostrzone (30%) w Gimpie.
Dodaj jeszcze odrobinkę ostrości.
Poza tym - ciekawy kadr.
Cóż to za ruiny ? wśród nowoczesnego Urbeksu który zapodajesz, te ruiny są jak wyjęte z innej rzeczywistosci - znaczy się wchodzę, patrzę i oczom nie wierzę :mrgreen: Frankfurt upada ? :mrgreen:
Czasami szukam w architekturze jakichś czystych form geometrycznych- linie, koła, trójkąty itp, oraz ich różne ich połączenia :)
Jak by tu...to może nie jest moja najlepsza fotka- masz rację. Niemniej zamieściłem ją ponieważ chciałem zrobić pewien test (wystarczy spojrzeć w EXIF ;)- widać, że fotka nie jest zrobiona SP550UZ :)). Mam jednak problem z interpretacją wyniku testu :roll:. Były tylko dwa komentarze- jeden RamzesaII (zastrzeżenia do ostrości) i drugi rocco (zastrzeżenia chyba natury ogólnej- nie bardzo wiem jak zakwalifikować). Specjalnie nie zastosowałem żadnej obróbki żeby sprawdzić jak ocenicie ustawienia aparatu, miałem nadzieję, że mi podpowiecie co ewentualnie poprawić :wink: Niestety nie ma lekko i muszę sam, matodą prób i błędów sam dojść do zadowalających ustawień :p
Kupiłes e-520 ? :mrgreen: no masakra. Jakie masz szkła ?
jesli kity - to nie przymykaj ich do f11, bo mydło robisz sobie naturalne.
f8 max na 14 -54 mm :)
a na 40-150 mozesz i wiecej, ale im wiecej tym obraz bardziej mydlany.
Troche mi ta rozpiętość tonalna nie pasowała do twojego UZI, ale wiem ze kombinujesz w progsach graficznych wiec wszystkiego sie moge spodziewać :) a Exif widze jesli sobie na dyska fote sciągne by obejrzeć :)