Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Kwadryga, Brama Brandenburska
1 załącznik(ów)
Odp: Witam! Proszę o konstruktywną ocenę moich zdjęć... wszystkie rady mile widziane:
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
Kwadryga, Brama Brandenburska
Po pierwsze za wielka i forum kompresując psuje zdjęcie. o drugie można by bardziej wyraziście przedstawić?
hmmm... zdjęcie było bardzo ciemne i wydaje mi się że już bardziej wyraziście się nie da... :wink:
dwa kroki w prawo i byłoby jeszcze lepiej.. ale i tak ok :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
hmmm... zdjęcie było bardzo ciemne i wydaje mi się że już bardziej wyraziście się nie da... :wink:
Da sie, przepuściłem przez maszynke od HDR-owania, na szybko, po trzecie są jeszcze duże rezerwy w kadrowaniu. Tak by skupić uwage na kwadrydze, niekoniecznie na innych szczeółach architektonicznych.
Daj Saboorowi RAW-a do poprawki, to zobaczysz jakie cuda tutejsi mogą z tego zrobić...
Cytat:
Zamieszczone przez
Be_Beata
No.Masz racje,ze sie nie da.Załącznik 88915
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
p
Po pierwsze za wielka i forum kompresując psuje zdjęcie. o drugie można by bardziej wyraziście przedstawić?
Nieee.. noo.. zbyt "wyraziście" ;-) Przesadziłeś i to sporo.
Od siebie proponowałbym coś w tę stronę.
Załącznik 88916
Thomasso
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Nieee.. noo.. zbyt "wyraziście" ;-) Przesadziłeś i to sporo.
Od siebie proponowałbym coś w tę stronę.
Załącznik 88916
Thomasso
Z Olka pstryknęłabym to, używając dramatycznej tonacji. Co można z tego Samsunga, nie wiem. Duże ziarno i spory kontrast zgubiłyby szczegóły, ale dodały "artystycznego wyrazu".
Cytat:
Zamieszczone przez
Eda
Z Olka pstryknęłabym to, używając dramatycznej tonacji. Co można z tego Samsunga, nie wiem. Duże ziarno i spory kontrast zgubiłyby szczegóły, ale dodały "artystycznego wyrazu".
A ja bym sprobował uzyć mojego IR-a, ale ja nie mam małej w wózku i mam plecak z aparatami i szkiełkami pod reką.
2 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
A ja bym sprobował uzyć mojego IR-a, ale ja nie mam małej w wózku i mam plecak z aparatami i szkiełkami pod reką.
Można w B&W.. tylko przypomnieć sobie że konie to metal abo co? Mnie takie wyszły: