Jak będzie miał wbudowaną lampę błyskową to z czasem zmienię swojego E-PL5 na E-P5 :)
Ciekawe jaki będzie ten nowy zewnętrzny EVF? Czyżby OLED?
Wersja do druku
Jeśli ten 17/1,8 w kicie będzie sporo tańszy to propozycja będzie warta uwagi. Do tych topowych penów są jakieś dodatkowe gripy dostępne chyba?
---------- Post dodany o 11:27 ---------- Poprzedni post był o 11:22 ----------
PS. Teraz doczytałem, że EVF jest "external" - no to dziękuję za poświęcony mi czas, w razie czego - oddzwonię...
Ztc widać to jest lampka wspomagająca AF a nie wbudowana lampa błyskowa.
Rzeczywiście ogranicza to użycie błysku wypełniającego, szkoda... ja czekam na potwierdzenie jaka stabilizacja tam siedzi.
FT5 więc fotka prawdziwa - z przodu mz - najładniejszy z mniejszych korpusów Olka.
Jedno trzeba przyznać, Olympus robi ładne aparaty :wink: .
Przecież na podstawie tej grafiki nie da się nic powiedzieć na temat tego, czy lampa błyskowa jest, czy jej nie ma. Musiałby być widoczny rzut z góry.
Jeśli ta grafika ma cokolwiek wspólnego z rzeczywistością, to profil aparatu jest trochę wyższy niż w poprzednich PENach. Może zatem wygospodarowali jednak miejsce na wizjer.
Nie - jest tylko "nie spodziewajcie się EVF" a to daje jeszcze małą nadzieję.
pozdr
Ten uchwyt wygląda jak by był na siłę...
Tak. Powininen być, ale dla mnie wygląda jak z innej bajki
Skoro już zaprojektowali uchwyt na palce podobny do ściennego wyłącznika, to mogliby zintegrować go z migawką.
Byłby idealny, intuicyjny sprzęt dla tych, którzy robią lubić streeta i różnego rodzaju partyzanckie reportaże nie patrząc w wizjer.
I piszę to całkowicie serio!