i wieczór...
Wersja do druku
i wieczór...
Szukam, szukam, szukam... tymczasowego zamiennika dla E-PL5 i małe wahanie, XZ-2 czy G15 ? Cena XZ-2 jest w tej chwili lux http://www.ceneo.pl/19829829;0280-0....b=click_scroll
Jeśli zamierzasz głównie pstrykać na auto to pewnie lepszy będzie Canon. Jeśli lubisz się pobawić ustawieniami i/lub wywoływać w RAW, lepszy będzie Olek. Jak masz jakieś konkretne pytania o XZ-2 to pisz śmiało, postaram się odpowiedzieć bo mam.
pozdr
Z RAWów XZ-2 naprawdę cuda można zrobić.
Jak będziesz chciał używać filtrów i bawić się timelapsami to Canon bedzie lepszym wyborem.
Na auto raczej nie "pstrykam" od kilku lat :wink:. Aktualnie jakoś tak mnie przydołowało i stwierdziłem, że na zimę wystarczy mi dobry kompakt. Rawów nie używam, ot tak po prostu lubię dobry obrazek z jpg. I właśnie jpg z olka mi odpowiadają tak jakoś od 09-2009 /o i jakaś rocznica na forum minęła :wink:/. Z drugiej strony nie chcę pakować się w jakieś większe pieniądze, może być mała używka /cena 1000-1500/ i tak będzie do dalszej odsprzedaży. G16 za drogo, szkoda mi pln, o XZ-3 trąbią, że ma być zoom a to i większy będzie i szkło ciemniejsze. Poczekam chyba jeszcze do 1-10 aż nam Jack objawi to i owo:wink: i wtedy albo tu albo tam :grin:
A i menu znane od kilku lat /420,450 i 3 E-PLe:)/
Marku,
Bierz XZ2 nawet sie nie zastanawiaj.
Swietny aparacik, wszystko mozna obskoczyc i dodatkowo idzie jpga ustawic prosto do labu
mniuuut
pozdrowionka
Na razie dziękować dobrzy ludzie za słowa otuchy:wink: