Odp: Nikon D600 - tani(?)-fulfrejm nadchodzi
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
No to mamy niewiarygodny światowy fenomen. Liderem rynku aparatów fotograficznych jest firma, która nie ma pojęcia o aparatach fotograficznych. To pocieszająca nowina dla znacznej części ludzkości: nawet największa oferma jest w stanie osiągnąć wszystko, nie znając się na niczym ;)
hahaha :) tak, pozwoliłem sobie na ten żart z Canona ale coś jest na rzeczy bo z jednej strony wciąż "Canon" dla wielu osób jest synonimem "aparatu fotograficznego", jest bodaj największym producentem sprzętu foto, a z drugiej jakoś ostatnie premiery nie wzbudzają emocji i pozytywnych wibracji
---------- Post dodany o 15:30 ---------- Poprzedni post był o 15:30 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
NPS to jest Nikon Pro Service. Czyli serwis dla zawodowców. Naprawy bez kolejek, darmowe przeglądy itp itd...
warunek - 2x PRO body, min 3 pro szkła i legitymacja prasowa ;)
dzięki za wyjaśnienie, niestety, nie załapię się :(
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
dzięki za wyjaśnienie, niestety, nie załapię się :(
Nawet ja mając 3 body i 6 słoików się nie łapię ;)
Na działalność w obszarze foto też można się dostać do NPS. Oczywiście wymóg 2 pro body i 3 pro słoiki obowiązuje. Do pro body łapie się też F5, F6 i D2, więc...
To pokaż mi oficjalny zapis gdzie jest napisane że można na zwykłą działalność foto ;)
Nie ma, ale się da. Trzeba napisać do NPS.
Jak powiesz co to chętnie skorzystam bo moje puchy potrzebują już przeglądu ;)
Wysyłasz normalnie zgłoszenie, ze sprzętem - nr seryjnymi i zamiast skanu i nr legity prasowej odpis KRS o prowadzonej działalności w obszarze foto.
no to ups, robiłem tak trzy razy i odrzucali ;)
Pech. W moim mieście dwa zakłady foto są w NPS.
Cytat:
Zamieszczone przez
Sapphiron
no to ups, robiłem tak trzy razy i odrzucali ;)
To sciagnij se ten antrag ,wypelnij i wyslij .Otrzymasz numer czlonka NPS.Jest to numer w globalnej sieci.W Polsce tez jest wazny.Chyba,ze nikon polski ma gdzies globalne przepisy,czego wykluczyc nie mozna.
https://nps.nikon.de/pdf_downloads/N...santrag_DE.pdf