Odp: bez tytułu - po prostu.
Nie ma szans na zajęcia z fotografem... Aktualnie domem kultury zarządza moja ciotka która zaproponowała mi pracę dorywczą ... ale zrezygnowałam z wiadomych przyczyn ...
Poza tym nie ma innej osoby, która mogłaby ... zresztą, te osoby które znam albo wyjechały poza miasto albo skończyły z fotografią ...
---------- Post dodany o 00:15 ---------- Poprzedni post był o 00:09 ----------
057. Coś całkiem naturalnego
Zadko kiedy się zdarzy, że ONE razem ... na jednym zdjęciu :P
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Nie ma szans na zajęcia z fotografem... Aktualnie domem kultury zarządza moja ciotka która zaproponowała mi pracę dorywczą ... ale zrezygnowałam z wiadomych przyczyn ...
Poza tym nie ma innej osoby, która mogłaby ... zresztą, te osoby które znam albo wyjechały poza miasto albo skończyły z fotografią ...
Budujesz obraz miasteczka za górami i dolinami, jakiej zapadłej dziury , czy to ten Niemodlin 30 km od Opola i 30 km od Nysy?
Gdybyś zrobiła dwa kroki w Twoje lewo bokeh nie byłby tak niepokojący, świetlisty i przepalony. Czym to robilaś?
Poszukaj sobie w Galerii plenerowych portretów FridyM. Frida długo fotografowała manualami, różnymi.
Popatrzyłem w exif - nie mialem nigdy tego szkła, dlatego nie znam tego bokehu.
a do Fridy warto i tak zajrzeć, do innych zresztą też.
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Budujesz obraz miasteczka za górami i dolinami, jakiej zapadłej góry , czy to ten Niemodlin 30 km od Opola i 30 km od Nysy?
Dokładnie...
I tam i tam kawałek ... Rowerem ciężko ... I czasem na godzinę nie mogę się wyrwać... Takie życie mam ... do du*** Jeśli chodzi o wyjazd z miasta.
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Dokładnie...
I tam i tam kawałek ... Rowerem ciężko ... I czasem na godzinę nie mogę się wyrwać... Takie życie mam ... do du*** Jeśli chodzi o wyjazd z miasta.
No to masz Yutuba, dziś już inne czasy, tutoriale i wątki na forach, i literaturę , a i Mirka, Irka i innych fotografów na forum. Nie jest tak źle - naumieć też się tym sposobem powolutku można.
Powolutku ... pewnie...
orginal... 058. Bez żółtaczki
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Powolutku ... pewnie...
orginal... 058. Bez żółtaczki
Daj biała pipetę na białkówkę oka, jest zaniebieszczona. Aparat aż tak się nie pomylił.
A jednak się pomylił.
Szukałam ... białej pipety ... :P mam lightrooma od nie dawna :D
efekt ... =>
A propo "ignoranta" - https://forum.olympusclub.pl/threads...k%C4%85/page29 - post nr "284".
Pozdrawiam:
Tadzik:wink:
Cytat:
Zamieszczone przez
Mart_uszka
Szukałam ... białej pipety ... :P mam lightrooma od nie dawna :D
efekt ... =>
Trzeba jeszcze poszukać szarości - środkowa pipetka, oczy są o niebo lepiej. punkt w którym trzy wartości cyfrowe się pokryją lub prawie pokryją się , czym różnica mniejsza tym lepiej.
Dzięki Tadeuszu!
Mi sie wydaje,ze jesli zrodlo to nie orf to masz suwaki w aparacie poprzestawiane.Ale moge sie mylic.Druga sparawa to balans.Mialas silne sloneczne swiatlo z lewej strony,natomiast twarz byla juz w cieniu.I wyszlo jak wyszlo.
Tak na szbko mi tak pokazaloZałącznik 68863Mozna bardziej ocieplic,ale ucho juz pokazuje ostre slonce