Odp: Macro - praca zbiorowa
Twierdzę że jest przewaga zd 14-42 i ZD 14-150 i można sobie pozowlić na komfort pracy z "łapki", sigma to już bez statywu ciężki kawał szkła.
Dla ścisłości chodzi jedynie o masę sprzętu nie o jakość. Fajnie się tymi szkłami pracowało.
Jednak sigma 150 ze statywem to jest moc - niestety są ograniczenia,kiedyś jak szedłem na łąkę mogłem podjeść do robala i walnąć fotę z rączki, teraz muszę mieć pewność że sobie nie pójdzie. Ale za to robiłem kilka lub kilkanaście ujęć. Teraz 2, 3 i spokojnie idę dalej.
No chyba że zdjęcia do stackowania wtedy więcej ujęć i dłuższa zabawa ale efekty widać może mnie jest to w 100% czego bym chciał ale najgorzej nie jest:
Camera
E-520
Focal Length
150mm
Aperture
f/5
Exposure
1/160s
ISO
200
Camera
E-520
Focal Length
150mm
Aperture
f/5
Exposure
1/160s
ISO
200
No i pojechaliście, teraz to mi się mojej cegły nawet do ręki nie chce brać :oops:
Włochacz konkretny, a jaka fryzura... :cool: mogłoby być trochę więcej głębi, ale robaczek na pewno był długi, a fotka z czoła :)
---------- Post dodany o 10:56 ---------- Poprzedni post był o 10:55 ----------
... a nawiasem mówiąc, to co to właściwie za zwierzak? Wiadomo?
To barczatka napójka - i to jest stack z bodajże 6 zdjęć. Mogłem ciągnąć ostrość dalej, ale już nic to nie wnosiło do zdjęcia - było tylko więcej włosów i robił się bałagan na zdjęciu.
Cytat:
Zamieszczone przez
nipo80
To barczatka napójka - i to jest stack z bodajże 6 zdjęć. Mogłem ciągnąć ostrość dalej, ale już nic to nie wnosiło do zdjęcia - było tylko więcej włosów i robił się bałagan na zdjęciu.
Siedziała grzecznie, czy przyszpiliłeś ? :-P
Rewelacyjne zdjecie. Widać spory kunszt. Tylko dlaczego Wy zawsze przed zrobieniem zdjęcia kompiecie te biedne robaczki :-)
Bodzip ja tak mam że zmuszam się do wstania przed wschodem słońca - czasem 5 czasem 4 rano- wówczas roble są takie spiące i rozluźnione że chętnie pozują. A kropelki to już dzięki nature i mgle. Naprawdę muszę przyznać że lubię to świeże powietrze oraz ciszę nad ranem. Słychać byczenie komara z kilku metrów. Raz siedząc w rowie melioracyjnym przeskoczyła nademną sarna. Myślałem że zawału dostanę :) Ryczenie koziołków też niesamowite. Naprawdę polecam.
Dłuuugą chwilę zastanawiałem się co znaczy słowo "kompiecie" :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :shock:
Ja nie kąpie - po prostu włażę im pod prysznic :cool:
Cytat:
Zamieszczone przez
nipo80
Bodzip ja tak mam że zmuszam się do wstania przed wschodem słońca - czasem 5 czasem 4 rano- wówczas roble są takie spiące i rozluźnione że chętnie pozują. A kropelki to już dzięki nature i mgle. Naprawdę muszę przyznać że lubię to świeże powietrze oraz ciszę nad ranem. Słychać byczenie komara z kilku metrów. Raz siedząc w rowie melioracyjnym przeskoczyła nademną sarna. Myślałem że zawału dostanę :) Ryczenie koziołków też niesamowite. Naprawdę polecam.
wiem, wiem - :D - moja babka o 4 rano wstawała aby brewiarz odmawiać :lol: - może też dorosnę.
Popatrz jakie życie jest niesprawiedliwe - żeby nie stać w kolejce na Giewont, trzeba o 4-tej, żeby zrobić robala - trzeba o 4-tej
eeech
:lol: :lol: :lol: