No to muszę napisać, że ten "z dziś" nie sięga nawet do pięt temu "dawniej"...
Wersja do druku
No to muszę napisać, że ten "z dziś" nie sięga nawet do pięt temu "dawniej"...
główna różnica między nimi jest taka, że ten dawny most był przejezdny, ten dzisiejszy jest wyłączony z ruchu ze względów bezpieczeństwa - zły stan techniczny. dobre, co nie.:idea:
mam na myli most z prawej strony (drogowy). ten z lewej to kolejowy i działa cały czas.
nowa Pani premier obiecała swego czasu kasę na most (nie ona pierwsza, i pewnie nie ostatnia), i rzeczywiście było blisko. ale dziś już wiadomo, że ważniejsze są fontanny z ciepłą wodą w Toruniu:mrgreen:
Szkoda że wiele zdjęć z tego wątku zniknęło i przeszło już do historii. Również mam trochę takich starych rodzinnych pamiąteki chętnie do nich zaglądam.
Bardzo ciekawe zdjęcia pokazujecie, mam troszkę z tamtych lat, ale w gorszym stanie.
Interesujące są takie porównania.
To może jedno z kolekcji mojego pradziadka, z czasów jak służył w wojsku.
Z tyłu zdjęcie jest podpisane : Generał Haller w Cieszynie rok 1919.
Załącznik 166666
Pozdrawiam
wtedy to byli mężczyźni. mundury, wąsy, biała broń u boku i duma na twarzy
wydaje mi się że duża w tym zasługa perspektywy i koloru foty - jakby cykać z tej samej strony i zachować tę samą tonację to nie byłoby tak źle
przejeżdżając pendolino obok tego mostu zachwycałam się nim i przypominałam sobie kadry bufetowej z tego miejsca
no i coś tam przy nim dłubali z tego co mi się rzuciło w oczy jak przemknęłam niczym błyskawica obok niego - no chyba że to tylko takie rozkopane a nei robią za wiele :roll:
lubię takie stare pamiątki wygrzebane ze strychu dziadków :)