Pokaż, pokaż!... :mrgreen:
Wersja do druku
Pokazywał jak był mały, teraz się wstydzi ;)
Mam prośbę, czy ktoś ze szczęśliwych posiadaczy XZ 1 mógłby zaprezentować sample zdjęć portretowych z odpowiednika ogniskowej 50, 85 i 105, wszystkie otwarte na maksa aby można było zobaczyć jak małą głębię ostrości da się uzyskać.
Pozdrawiam
Kuba
A masz jakąkolwiek puszkę E-systemu lub u4/3 i kita 14-42(45) 3,5-5,6? Bo uzyskasz w zasadzie to samo, tyle że braknie tego odpowiednika 105mm.
Dla zainteresowanych (takich jak ja). W MediaMarkt są a raczej były od ok. tygodnia. W w-wie na ostrobramskiej ostał się tylko wystawowy (ze wszystkich 3, które mieli). Cena 1999 zł.
Nie mam Pena, mam Pentaxa i Nikona a chcę kupić coś mniejszego. To w miarę możliwości prosiłbym chociaż o sample 105 na pełnej dziurze. Widziałem zdjęcie z kotem z flickra i bokeh wydaje się obiecujący ale wolałbym jakiś większy obiekt w pierwszym planie, najlepiej człowieka :wink: Pozdrawiam i czekam na fotki.
Kuba
Witam, ja mam pytanie o wyświetlacz - do tych forumowiczów, którzy już korzystali z XZ-1. Jak ten OLED spisuje się przy świetle dzienny i słonecznym - chodzi mi tu głównie o czytelność względem tradycyjnych wyświetlaczy, refleksy itp. Czy można na nim wygodnie fotografować w plenerze, czy raczej trzeba myśleć o wizjerze? Poproszę o subiektywne opinie.
Technologicznie wiem na czym polega OLED i jakie są jego zalety względem poprzednich technologii. Chodzi mi konkretnie jak to sprawuje się w terenie i czy można wygodnie korzystać z aparatu w słoneczny dzień.