Mnie tez podoba się ta ostania seria, no może z wyjątkiem 39g (kolor zbyt nachalnie rzuca się w oczy). Bardzo fajnie, ciekawie i nieszablonowo.
Wersja do druku
Mnie tez podoba się ta ostania seria, no może z wyjątkiem 39g (kolor zbyt nachalnie rzuca się w oczy). Bardzo fajnie, ciekawie i nieszablonowo.
Hades a czym to robiłeś (aparat i obiektyw)? Mnie też to freeeeeeeeeefocenie chodzi po głowie tylko jak zwykle czasu nie mam. Ja chce się pobawić Heliosami ale z dołożoną przejściówką od OM bo zauważyłem bawiąc się na balkonie, że m42 ładnie wchodzi w środek przejściówki i trochę mniej światła wpada :)
Łeeeeeee, no super ta ostatnia seria Panie :grin: Cmok ;)
Fajna, spójna ta wrzutka.
Dzięki za odwiedziny i komentarze :).
E-PL1 i ZD 9-18. Ale zwykły kit 14-45 też się sprawdza. Podkreślam, że mowa o szkłach systemu 4/3.
Wyjdź 10 minut wcześniej tam gdzie sobie zaplanowałeś. Aparat przed siebie, obiektyw w drugiej ręce (aparat warto obrócić w stronę ciała by nie złapał większego paprocha prosto w matryce). W takim ujęciu wszystko zaczyna być ciekawe, nawet kamyk na drodze. Ludzie nawet nie wiedzą, że ich fotografujesz, bo obiektyw jest skrzywiony, a mocując się z nim i wyglądasz jakbyś właśnie zepsuł aparat ;).
Przejściówka tylko utrudnia. Chodzi o odległość obiektywu od matrycy. Bez przejściówki można zbliżyć obiektyw i uzyskać ostrość na nieskończoność. Inaczej robi się z niego obiektyw makro.
Podoba mi się to.
:-)
M. Tichy
38. Super. Lubie takie proste kadry i mocne kolory.
Kolejne retro zdjęcia to jednak nie mój klimat.
Hades dzięki za info na pewno wcześniej czy później skorzystam. Na razie to wpadłem po uszy w klisze i przestaję się dziwić, że Wuzet za jednym wyjściem kilka filmów wyrabia :D
Jam niegodzien tego porównania. Krwi i potu wiele przede mną.
Optyka, choć rozmyślnie, zepsuła to ujęcie. Uznałem, że kadry współczesne, niewspółcześnie trzeba popsuć. A ratunek w inną perspektywę się zmienia.
Freelensing jest jak klisza. Wiele godzin w terenie i ciemni. Oglądanie materiału z wypiekami i oczekiwanie czy cokolwiek pozostanie po selekcji. Możesz mieć dwa uzależnienia, bo kto bogatemu zabroni :).