A czy Waszym zdaniem model FL-600 ma w sobie coś (poza diodą doświetlającą w video) co tłumaczyłoby prawie dwukrotnie wyższą cenę ??
Wersja do druku
A czy Waszym zdaniem model FL-600 ma w sobie coś (poza diodą doświetlającą w video) co tłumaczyłoby prawie dwukrotnie wyższą cenę ??
Moim zdaniem nie.
tak samo uzasadniona ta cena jak omd w porównaniu z epl5
Czy FL-36R ma taki biały, wysuwany kartonik (sorki nie wiem jak się to fachowo nazywa :oops: ) ??
Szukałem w opisach ale cosik nie mogę się doczytać..
Odbłyśnik. Z tego, co pamiętam, to nie ma. Ale to jest zbędny gadżet. Lepiej użyć białej kartki i gumki recepturki - przynajmniej można taki odbłyśnik zamocować z dowolnej strony lampy, bo ten wbudowany i tak jest bezużyteczny przy kadrach pionowych i palniku skierowanym w sufit.
fl 36 ma więc r zapewne również - nie kartonik a plasticzek :)
---------- Post dodany o 10:20 ---------- Poprzedni post był o 10:19 ----------
sprawdziłem na zdjęciach - jeśli są to zdjęcia wersji R - to jest tam kartonik :)
To chyba jest tylko dyfuzor do szerokich kątów. Odbłyśnika nie ma, ale mogę się mylić.
Właśnie zakupiłem :) Odbłyśnika niet:cry:
Mam pytanie (wiem powinienem przeczytać instrukcję itd :)
Fotografuję w zasadzie wyłącznie na priorytecie przesłony A. Czy, by robić zdjęcia z lampą, muszę ustawić aparat na M i bawić się ustawieniami ISO, Zoom w lampie czy też tak jak np. w systemie Nikona da się pozostać na A a aparat + lampa zatroszczą się o resztę tzn. o właściwie naświetlone zdjęcie ??