Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Dzięki za ważne info.:grin:
A wracając do cerkwi. Ja niestety odniosłem wrażenie, że nie widać w jej otoczeniu ręki właściciela. Od lat widzę jak z ogrodzenia odpadają kolejne cegły, rdzewieje metalowe ogrodzenie. W narożniku od strony budowy dworca rośnie brzydki krzaczor koło którego położono niebieskie foliowe worki wypełnione zgrabionymi podczas zeszłorocznej jesieni liśćmi:!:. Budynkowi z zewnątrz też przydała by się odnowa elewacji.
Wygląda mi obecnie na to, że najbliższe zdjęcia z zewnątrz, można będzie zrobić po zakończeniu budowy dworca i zmianie wyglądu ul. Kilińskiego. I jak już się tam ten budowlany bajzel skończy, skomponuję na zdjęciu, tramwaj dojeżdżający do przystanku i cerkiew w tle. Tak przynajmniej odwrócę uwagę oglądających takie zdjęcie od licznych słupów, latarń i drutów tramwajowych:grin:
jak jeszcze studiowałem w Łodzi chciałem sfotografować tę świątynię. Niestety albo nie miałem aparatu albo byłem spóźniony na zajęcia. Byłem wczoraj w Łodzi, miałem pod siedzeniem 2 aparaty cyfrowe i dwa analogi, przejeżdzałem jedno skrzyżowanie dalej i nie przyszło mi do głowy żeby się zatrzymać... skleroza...
Od moderatora: wątek trafił do "Oceny zdjęć".
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Noooo, t się Janusz musisz sprężać. Nie ma zmiłuj :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Gratulacje :)
Poprzeczka idzie w górę. Fajnie :)
Ładniutka ta cerkiew A.Newskiego.
Warta "grzechu fotografowania" :)
Pozdrawiam. (przyłóż się :))
Janusz, ja Ci tam sugerował nie będę, ale zasugeruję o ! :mrgreen: a, co
podejdź do tej cerkiewki tak jak stałeś ostatnio. Zrób z łapy, albo ze statywu z 9 zdjęć w trzech poziomach, i sklej to w programie do panoram.
Zobaczysz własną szczękę na ziemi :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Januszku - dla wyjaśnienia.
W cerkwi prawosławnej i greckokatolickiej jest ksiądz.
Pop, to określenie używane przez wyznawców innej wiary właśnie na księży greko lub prawosławnych.
Często jest to określenie obraźliwe.
Tłumaczył mi kiedyś ksiądz w Bielance, że to odpowiednik gdybyś do księdza katolickiego powiedział: "ty klecho"
Kiedy byłam kiedyś na wycieczce w cerkwi (nota bene właśnie w Newskim), to odprowadzający nas duchowny mówił, że prawidłowym określeniem jest "diakon", księża są w kościele katolickim. Pop pojawia się w języku potocznym.
1 załącznik(ów)
No ładnie:grin: teraz mi się dostane za wszelkie krzywizny:grin:. Ale wpadłem:grin:
Ale ponieważ to Wy jesteście sprawcami mojego "awansu" to ja Wam za to
3, cerkiew A. Newskiego od południa(prawie):grin:Załącznik 112122To najbardziej słoneczna strona od której warto tą perełkę sfocić.:grin: