Odp: Eddie - moje zdjecia
Trzy dni po 1 listopada wybrałem się na warszawskie Powązki, których już dawno nie odwiedzałem. I przy tej okazji naszła mnie taka myśl, że ten cały cyrk z zapalaniem zniczy w Święto Zmarłych i znoszeniem stert kwiatów jest absolutnie zbędny. Praktycznie co kilkadziesiąt kroków trafiałem na potężne sterty śmieci składających się właśnie z tego, co ludzie przynieśli 1 listopada na groby swoich bliskich. Nieładny widok w dość urokliwym miejscu.
Ale nie o tym miała być bajka...
115.
116.
117.
118.
119.
116 świetne. Czasy, gdy tytuł inżyniera tyle znaczył musiały być piękne :). Znałem kilku odchodzących na emeryturę lub do wieczności - to nie ci co dziś, ech... (łącznie ze mną ;))
Cytat:
Zamieszczone przez
Moominek
116 świetne. Czasy, gdy tytuł inżyniera tyle znaczył musiały być piękne :). Znałem kilku odchodzących na emeryturę lub do wieczności - to nie ci co dziś, ech... (łącznie ze mną ;))
Tak, to były te czasy... pamietam jak do mojej mamy sąsiadki mówiły "pani inżynierowo" :)
116 kapitalne, reszta też się podoba :grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Tak, to były te czasy... pamietam jak do mojej mamy sąsiadki mówiły "pani inżynierowo" :)
Mi to tylko Aga w żartach mówi "panie inżynierze". Tylko nie wiem czy tak serio serio, czy z ironii. Jeszcze tego nie rozgryzłem :roll:
116 świetnie złapane !!! genialne, super kolory i ostrość, można zatrzymać się nad nim na dłużej :)
116 świetne, skłania do refleksji
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Trzy dni po 1 listopada wybrałem się na warszawskie Powązki, których już dawno nie odwiedzałem. I przy tej okazji naszła mnie taka myśl, że ten cały cyrk z zapalaniem zniczy w Święto Zmarłych i znoszeniem stert kwiatów jest absolutnie zbędny./.../
Fotki fajne z przyjemnością się je degustuje, co do tego powiedzmy: "zamieszania" w święto zmarłych to jak Wiesz baardzo stary zwyczaj
zaczerpnięty z czasów pogańskich i tak jak onegdaj miał służyć przebłaganiu przodków iż by krzywd nie czyniąc żywym w pokoju bytować pozwolili, teraz jeno chwilę refleksji niesie gdy o umarłych pomnimy, z całego roku tem dniem jedynym. Wielu to potrzebne a wielu nie.
Bardzo ładne zdjęcia, zarówno motywy jak i jakość. Światełko też dopisało.
"W oko mi wpadł" ten tryptyk 117-119. Mbsz - bardzo dobre kadry.
Pozdrawiam.