Ooo, czerwone domki i woda :mrgreen: Chyba mam pierdolca :mrgreen:
Nie obrażę się jak potwierdzisz :-P
Wersja do druku
Ooo, czerwone domki i woda :mrgreen: Chyba mam pierdolca :mrgreen:
Nie obrażę się jak potwierdzisz :-P
Światełko na 2175 urocze. Taki piękny spokój długiego, pogodnego wieczoru (a biorąc pod uwagę szerokość geograficzną to może i środka północnej nocy). I nie mogę się zdecydować które w tej wstawce w/g mnie najlepsze - spokojne 2175 czy szalejąca woda 2177.
.
Dzięki za odwiedziny i pozostawienie tutaj śladu...
Flåm i jej największą atrakcja Flåmsbana. Sam przejazd tą trasą wywołuje u wielu ludzi niezatarte wrażenia. Jak ktoś ma ochotę to jak najbardziej zachęcam.
Tu kładę nacisk na tabor i sprzęt który jest i był używany przez wiele lat do transportu i konserwacji tego szlaku kolejowego.
2180
Załącznik 267765
2181
Załącznik 267766
2182
Załącznik 267767
2183
Załącznik 267768
2184
Załącznik 267769
2185
Załącznik 267770
2186
Załącznik 267771
2187
Załącznik 267772
2188
Załącznik 267773
Jeśli ktoś przybył w to miejsce koleją, to może kontynuować podróż autobusem lub promem.
Co tu jeszcze można robić? Zatankować auto i coś zjeść. Wydać kupę kasy w sklepach z pamiątkami. :)
Albo udać się na piękną przejażdżkę rowerem do miejscowości Myrdal słynną Rallervegen ciągnącą się wzdłuż trasy kolejowej.
.
Jak w Kościerzynie albo w innej Wenecji:)
Fajne te zabytki techniki. A widoczki z pociągu?
Zabytki kolejnictwa bardzo ciekawe. Trochę żal że te na ostatnich dwóch zdjęciach zaniedbane. A na widoczki z pociągu też mam apetyt:-)
Niestety fotek z pociągu na razie nie będzie. Nie wszystkie pociągi kursujące tą trasą mają otwierane okna. Te z klimą niestety są zaszpuntowane na fest.
Gdy świeci słonce i okna są brudne nie ma szansy na focie. :)
Jak będę tam w wysokim sezonie turystycznym to jest szansa na przejazd wagonem z fotki 2182.
Te wagon i parę innych są przeznaczone do odnowienia @wyszomirze.
.
Bo białym kwieciu na środkowym, widać że to wiosna. Po niskich trzcinach - też raczej wiosna.
Wydaje mi się, że z tego miejsca zdjęcia już były, tym nie mniej - cudowne są. Nawet mi nie przeszkadza, że domek tylko w części jest czerwony :-P
Kolejna piękna wstawka, szczególnie urokliwe 2190.
.
.