Ten ostatni most, fajnie wyszedł- ciekawy most :grin:
Wersja do druku
Ten ostatni most, fajnie wyszedł- ciekawy most :grin:
No wlasnie... szeroki kat coraz bardziej mnie zaczyna uwierac... :) chyba rozbije skarbonke- tez bys pewnie nie odmowil, co? :)
Niestety- mnie żona uprzedziła ze skarbonką. Roztrwoniła pieniądze na pierdoły: jakieś ubezpieczenie, czynsz itp :-P
Prawdę mówiąc, do tej pory myślałem raczej o czymś dłuższym od długiego kita. Chyba raczej 70-300 niż coś krótkiego. Mam czas się zastanowić w czasie gdy skarbonka znowu się będzie zapełniała :grin:
Dziecko(:?:), ożeniło się, wyprowadziło się jakiś czas temu i zabrało swoją skarbonkę :cry:
Długi obiektyw jest dobry, jeżeli można stanąć daleko od budynku. Zniekształcenia perspektywy są wtedy nieznaczne.
Czasem, jakiś szczegół architektoniczny jest gdzieś wysoko i jedynie długim obiektywem, z daleka da się go pokazać.
Jednak myślę o nim głównie, przy foceniu obiektów do których trudno podejść- ptaszki, motylki, samoloty itp.
Te dwa, były oświetlone niskim, późnopopołudniowym słońcem i stąd te kolory. Ostatnie było robione z zacienionej strony i dlatego to światło nie miało takiego koloru. Dodatkowo, było efektem, zadzieractwa* i w tle jest tylko błękitne niebo.
*- kaczy wymyślił określenie "zadzieractwo wewnątrzbudynkowe". W moim przypadku było to zadzieractwo uliczne :grin:
Wracam do zamku w małym miasteczku w Szwarcwaldzie, który już pokazywałem i obiecałem Wiejowi więcej zdjęć. Miałem okazję, żeby koło niego pochodzić ale miejsc do "strzału" jest naprawdę niewiele.
Szwarcwaldzka szynka, tfu...wrzutka super :wink: Widać, że i pogoda dopisała. Jest klimat. Ojlariririri :mrgreen:
Zdjęcie nr 5 najbardziej mi się podoba. Ładny kadr, fajne, szerokie spojrzenie.