456 z tej serii najlepsze moim zdaniem :)
Wersja do druku
456 z tej serii najlepsze moim zdaniem :)
W oczekiwaniu na kolejny plener (dzisiejszy nie wypalił - brak światła) jedno z ostatnich moich zdjęć z rodzinnego spaceru po Kalwarii w Piekarach Śl.
457.
Ale mi sie mieni.
Żabie Doły focisz, i dobrze, mi sie znudziły i nie umiem się zmobilizować by wybrać się tam z aparatem...Pierwsza seria bardziej mi podchodzi, w kolorach, te BW jakoś mnie nie urzeka.
Najbardziej podoba mi sie 454.
Witajcie w niedziele byłem na plenerze w Rzeźni Miejskiej w Chorzowie. Stan budynków tragiczny a jeszcze niedawno kwitła.
458, 459, 460.
Ja kupuję wszystkie, chociaż może pokusiłbym się o jakiś HDR, ale aby uniknąć/zniwelować tak mocne przepalenie na 459.
Obróbka kolorystyczna też mi się podoba.
petreq też myślałem o HDRze ale za oknem było biało, więc jedynie co mogłoby wyjść to szarość.
fazi75 dzięki za sugestie.
Kolejne zdjęcia. 461, 462, 463.
Jako,ze lubie jak cos wpada to:463.
Jak dla mnie 461. Czuć lekki dreszczyk :).
462. wyszło świetnie... ta ucięta podłoga zaraz przy drzwiach robi swoje...
Widzę, że zaczyna Ciebie wciągać temat miejskiego Urbexu. Zgrabnie Ci to wychodzi kolego :)
Obróbka tak przerysowana pasi mi ale spróbuj przy okazji takiego jakby trójkoloru - coś podobnego jak 458, 459, 460, tylko że ostrzejsze kolory i podział na te kolory bardziej jakby to powiedzieć placowo (każda część foty z wyróżnionym tak ostro danym kolorem). Widziałem taką obróbkę kilkanaście razy gdzieś tam i fajnie to wychodzi przy tego typu zdjęciach :). Nie wiem czy dobrze się wyraziłem o co mi chodzi ale przynajmniej próbowałem przekazać to co kiedyś gdzieś tam przemknęło mi przed oczyma :)
CzaRmaX na dworze szaro, buro a człowieka korci aby pofocić. Ponadto uważam, że jest dobry materiał do nauki kompozycji kadru poprawnego naświetlania i co zauważyłeś obróbki.
looolek44, petreq, jaclas, dzięki, że zaglądacie.
Wieczorem wrzucę kolejną garść zdjęć.
Fajne zdjęcia. Chciało by się z tego zniszczonego industrialu zobaczyć zdjęcie normalnym obiektywem zrobione. Masz ?
Światełko w 463 jest malinowe :)
Fajna miejscówka, gdzie to?
Cissic - jest o Miejska Rzeźnia w Chorzowie.
Bogdan wieczorem wrzucę już nie rybka zrobione.
Kolejne zdjęcia z Rzeźni Miejskiej w Chorzowie.
464 - widok na część zakładów, 465, 466, 467,
468, 469 - w jednym z budynków była przychodnia zakładowa.
O widzisz, nie pogięte :-P
Naprawdę z wielką przyjemnością oglądnąłem.
Masz może bliższe ujęcie 468 - to ze smugą światła z okna, fajne jest :)
Bogdan, niestety nie. Mam jeszcze parę zdjęć specjalnie dla Ciebie niepogiętych. Do jutra je wrzucę.
Specyfika fisha jest dziwna. Jednych fascynuje, drugich odrzuca. Chciałbym to trochę wywazyć. Cóż wiadomo, że w budynkach będzie widać jak toto mocno gnie, dlatego fajnie jest zrównoważyć materiał zdjęciami prostymi, a nawet "szczelić" panoramę.
Z drugiej strony fish wspaniale spisuje się w górach, co na przebiegu zeszłego roku, koledzy nam pokazali :)
Sam raz miałem przyjemność focić takim Samyangiem w tatrach i pięknie wyszło.
Brawo za zdjęcia :)
Znów z przyjemnością tu zajrzałem, fajne klimaty :)
Kolba, to miejsce wg mnie ma potencjał. Pozwoliłem sobie na małe co nieco...
Petreq Twoja wersja jest bardzo fajna. Chyba sorbuję skleić te dwa zdjęcia. Choć prawdopodobnie w niedzielę znów tam pojadę wiec panoramę zrobię.
Kolejne dwa zdjęcia:
470, 471.
kolba, ostatnia wrzutka z tego samego miejsca? Jeżeli tak to zazdroszczę miejscówki. Ma potencjał.
467. ; 468. fajne :)
Petreq, tak to te same miejsce. Jeszcze mam parę zdjęć a w niedzielę jeszcze raz wybieram się ze znajomymi w Rzeźni.
z tych Rzeźniczych 470 jak dla mnie, proste, nieprzkombinowane, ma swoją wymowę.
Kolejne zdjęcia z Rzeźni, tym razem z chyba hali produkcyjnej.
472, 473, 474.
dla mnie 471 jest świetne. zresztą kolorki na tych zdjęciach z rzeźni są super. pozdr
yamada, grisza34 dzięki za komentarze.
Ostatnie zdjęcie z Rzeźni. Dziś znajomy był w Rzeźni i okazało się, że wejścia do budynków są pozabijane. Więc mój plener był chyba w ostatnim momencie.
Zdjęcie 475 "Światełko w tunelu Życia".
Przy 475 brakuje mi symetrii i kadr ucieka w prawo...
petreq, może mój błąd ale słupy stały naprzemienne więc zrezygnowałem z symetrii.
Absolutnie nie mam za złe.