-
Odp: Tadzikowe przygody z "sześćsetdwudziestką"
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Byłem tam i U-Bootów nie widziałem, ale wiek robi swoje i może mi się już na oczy rzuciło ? :) Kolejna brama:
280. Owocowe wrota
Sam jesteś U-boot to wieroryby są.:roll: :lol:
Owocowe wrota, piekne.
-
1 załącznik(ów)
Przecież wiem, tylko chciałem sobie trochę podworować. Te Twoje wieloryby to takie z dużymi zębami co to na inne stwory łakomym okiem zerkają i potrafią ponoć kąsnąć co nieco z ponad 2000 m.
Załącznik 105372
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
W tej chwili oglądam TVN24 i mówią o przekręcie przy zakupie okrętów podwodnych z niemiec. Wchodzę do wątku Tadzia, i co ? o Ubootach pisze :mrgreen:
Jakie Ubooty, przecież czołgi kupiliśmy do remontu... Leopardy
Fajne owocowe wrota.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
Jakie Ubooty, przecież czołgi kupiliśmy do remontu... Leopardy
Fajne owocowe wrota.
Leopardy podwodne(z pod wody) do remontu. :-D
Noo fajne(wrota).
---------- Post dodany o 19:14 ---------- Poprzedni post był o 19:13 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Przecież wiem, tylko chciałem sobie trochę podworować. Te Twoje wieloryby to takie z dużymi zębami co to na inne stwory łakomym okiem zerkają i potrafią ponoć kąsnąć co nieco z ponad 2000 m.
O właśnie! :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
Saboor
Leopardy podwodne(z pod wody) do remontu. :-D
Popowodziowe znaczy? :roll:
Brama super :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Popowodziowe znaczy? :roll:
Brama super :)
No i dlatego do remontu.
Co nie? Mi też się podoba. :-)
-
Tak a propos suszonej koniny, to chyba skupię się na bramach i słonecznikach - z tego co widzę, najlepiej mi wychodzą.
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Tak a propos suszonej koniny, to chyba skupię się na bramach i słonecznikach - z tego co widzę, najlepiej mi wychodzą.
Ogólnie ostatnio foty coraz lepiej Ci wychodzą, serio.
Lubię koninę.
-
3 załącznik(ów)
Dawno nic nie wrzucałem to takie trzy na zimowe popołudnie, jak zwykle bez ludzi, jak zwykle z nad morza, jak zwykle ze strażnikiem:
Załącznik 107511 Załącznik 107512 Załącznik 107513
-
-
śliczny, a zdjęcie świetne :)
-
Latarenka swietna z pieknym widokiem. Kot boski :-)
-
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Dawno nic nie wrzucałem to takie trzy na zimowe popołudnie, jak zwykle bez ludzi, jak zwykle z nad morza, jak zwykle ze strażnikiem: 281. Latarnia morska
Latarnia morska super, kot morski Boski!
-
-
1 załącznik(ów)
Dziękuję Wszytkim za wizyty i parę ciepłych słów. Ostatnio jak siądę przed monitorem i chcę coś wywołać to nic mi się nie widzi - rzucam wszytko w diabły i zaczynam czytać książkę, albo słucham radia. Potem wracam siadam powtórnie i jest jeszcze gorzej - czas na okulistę czy psychiatrę ??? O, teraz dla naprzykładu takie coś mi wpadło pod mychę i chyba chmury za mocno podkręciłem aczkolwiek efekt będąc na miejscu był niesamowity.
Załącznik 107696
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Dziękuję Wszytkim za wizyty i parę ciepłych słów. Ostatnio jak siądę przed monitorem i chcę coś wywołać to nic mi się nie widzi - rzucam wszytko w diabły i zaczynam czytać książkę, albo słucham radia. Potem wracam siadam powtórnie i jest jeszcze gorzej - czas na okulistę czy psychiatrę ??? O, teraz dla naprzykładu takie coś mi wpadło pod mychę i chyba chmury za mocno podkręciłem aczkolwiek efekt będąc na miejscu był niesamowity.
282. W górach czy w chmurach ?
No trochę za mocno, trochę. Nie Dotykaj szopa jak Cię odrzuca, to niema sensu. Wino, kobity i śpiew! Zrelaksuj się od ACR'a :-D
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
...i chyba chmury za mocno podkręciłem aczkolwiek efekt będąc na miejscu był niesamowity.
Podobają mi się, choć wyglądają bardziej jak dymy z wulkanu :)
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
282. W górach czy w chmurach ?
Podoba mi się :D
-
Bardzo ladne 281 - z wyraznym trojpodzialem tematycznym i kolorystycznym, po prostu swietne kompozycyjnie, ale oczywiscie swiatlu tez trudno cos zarzucic :-)
-
1 załącznik(ów)
Ok, to jednak ewentualnie okulista a nie ten drugi. Odetchnąłem bo okulista mniej bierze za wizytę :)
Załącznik 107704
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
teraz dla naprzykładu takie coś mi wpadło pod mychę i chyba chmury za mocno podkręciłem aczkolwiek efekt będąc na miejscu był niesamowity.
Postaraj sie takie podkrecanie pozniej na danym obszarze leciutko rozmyc.Efekt pozostanie ale nie bedzie tak "zarlo" po oczach
-
1 załącznik(ów)
Dzięki Mirek. Twoje rady jak zwykle są bezcenne - zapisałem w specjalnym zeszyciku :), drugi zeszycik ma tytuł "Tutki i rady Saboora" :mrgreen:
Załącznik 107711
-
Witam !
Przetworzone w programie graficznym chmury wygladaja nienaturalnie.
Brakuje lagodnych przejsc.
Wyglada jak by zabraklo nieco przestrzeni koloru w tonalnych przejsciach.
Nieraz taki efekt uzyskuje sie jak fota jest nieprawidlowo naswietlona
i sie ciagnie "na sile" detale z chmur.
Kolory na tej focie tez nie sa calkiem naturalne.
Zauwaz, ze na fotce brak jest koloru cieplych promieni slonecznych.
Wyglada tak ze za bardzo kroluje kolor nieco chlodnej bieli w gornych partiach foty.
Brak mi nieco niebieskiego nieba miedzy chmurami.
Fota jest nieco wyjalowiona z koloru.
Pozdrawiam
-
1 załącznik(ów)
Darekw1967, dzięki za uwagi - jak by Ci się chciało to zrób proszę swoją wersję. Na razie ostatnie z serii kolorowych bram, miałem nie pokazywać bo kadr był słaby ale trochę pobawiłem się w suwakowego i wyszło takie cóś.
Załącznik 107778
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Na razie ostatnie z serii kolorowych bram, miałem nie pokazywać bo kadr był słaby ale trochę pobawiłem się w suwakowego i wyszło takie cóś.
284. Mała Syrenka
Chlasnąłbym lewą stronę zaraz za drzwiami.
-
1 załącznik(ów)
JPG z puchy, tak mi się coś zwidziało że z powietrzem z lewej będzie OK.
Załącznik 107779
-
Przychylam się do opinii helmutha.
-
Zapraszam w takim razie do wcinania :)
-
No co Ty, o tej porze się już nie je ;)
-
1 załącznik(ów)
Głodnemu chleb na myśli, albo jak to by Mirek powiedział - jakieś inne świństwa :mrgreen: Sam sobie wciąłem.
Załącznik 107780
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Dzięki
Mirek. Twoje rady jak zwykle są bezcenne - zapisałem w specjalnym zeszyciku :), drugi zeszycik ma tytuł "Tutki i rady
Saboora" :mrgreen:
Załącznik 107711
Witam !
Link: https://db.tt/F45VYAq6
Obrobilem to tak:
Pozdrawiam
-
1 załącznik(ów)
Przepraszam że się nie odzywałem ale zarobiony trochę jestem - Darekw1967, ja takie zdjęcia lubię w takiej ponurej tonacji a Twoje jakieś radosne :) Dawno nic nie wrzucałem to pokażę takie jedno co chodzi za mną jakiś czas i to nie ze względu na doskonały kadra tylko na dysonas jaki stanowi pomiędzy tym co zobaczyłem a tym do czego jestem przyzwyczajony.
Załącznik 109294
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Głodnemu chleb na myśli, albo jak to by Mirek powiedział - jakieś inne świństwa :mrgreen: Sam sobie wciąłem.
Ale bułeczka! :-D
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Przepraszam że się nie odzywałem ale zarobiony trochę jestem - Darekw1967, ja takie zdjęcia lubię w takiej ponurej tonacji a Twoje jakieś radosne :) Dawno nic nie wrzucałem to pokażę takie jedno co chodzi za mną jakiś czas i to nie ze względu na doskonały kadra tylko na dysonas jaki stanowi pomiędzy tym co zobaczyłem a tym do czego jestem przyzwyczajony.
285. ..... aż żal umierać !!!
Czy ja wiem? Skoro tu jest tylko tak, to jak musi być Tam?
-
1 załącznik(ów)
Pierwszy lotnik w tym roku. Niestety czasu na włóczenie się z aparatem jakoś tak teraz mało u mnie, ale czasami coś tam ustrzelę :)
Załącznik 115589
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Pierwszy lotnik w tym roku. Niestety czasu na włóczenie się z aparatem jakoś tak teraz mało u mnie, ale czasami coś tam ustrzelę :)
286. Nietoperz
Witaj Sierściuchu po dłuugiej niebytności!
Toperz, wiesz że ja... ale fajny jest.:)
-
1 załącznik(ów)
Dzięki za dobre słowo dobry człowieku - wiem że nie lubisz, więc nie "pacz". Nastepny lotnik z wczoraj, niestety nie jest idealny bo kręcił się jak by miał owsiki w d... ale ma ciekawe kolory więc postanowiłem zapodać.
Załącznik 116115
-
Cytat:
Zamieszczone przez
tadzik1231
Dzięki za dobre słowo dobry człowieku - wiem że nie lubisz, więc nie "pacz". Nastepny lotnik z wczoraj, niestety nie jest idealny bo kręcił się jak by miał owsiki w d... ale ma ciekawe kolory więc postanowiłem zapodać.
287. Motylarium c.d.
Lotników lubię - obślizgów nie trawię.
Cudo.
-
Choć nie idealny warto było go pstryknąć bo faktycznie kolor ma ciekawy. Zieleńczyk ostrężyniec.
-
1 załącznik(ów)
Jak zwyklę dziękuję Wszytkim którzy poświęcili swój czas na wdepnięcie na chwilę do Tadzika. Z ostatniej wycieczki w niezbyt odległe strony - jak komuś nie leży obróbka może się pobawić. Ja chciałem uzyskać taki lekko innoplanetarny efekt:
Załącznik 118712