Heheh
takie proste, a takie fajne :p
367 lepsze.
Wersja do druku
Heheh
takie proste, a takie fajne :p
367 lepsze.
Tak mnie łechcą Twoje słowa, że zacząłem się zastanawiać, czy nie chcesz pożyczyć ode mnie pieniędzy ;) .Cytat:
Zamieszczone przez k@czy
No to kolejne foty - każda z innej parafii. Ta z dziewczynką ze stojącymi włosami zrobiłem w kolorze, bo doszedłem do wniosku, że bardziej mi się podoba niż wcześniej pokazane BW.
369
370
371
372
Tego gościa na 370 jakbym skądś znał. Myslałem, że cerę ma gładziusieńką, a tu kicha i niedogolony jakiś. Kto Cię tak blisko dopuścił?
Fotę zrobiłem na jakiejś dziennikarskiej obsłudze.Cytat:
Zamieszczone przez Piotr Grześ
371. - świetnie Ci to wyszło. Fajnie zastosowana GO, fajne światło, radość bije po oczach :)
369 Faktycznie lepsze w kolorze, cikawa fotografia
370 dla mnie zbyt ciasny kadr, obróbka zbyt mocno przerysowuje szczegóły
371 podoba się uwielbiam fotografie z dziećmi
372 ustrość zeszła z twarzy ;)
Faktycznie ostrość jest na kanapie. Nie zauważyłem tego, więc wada może nie jest duża. Ale masz rację. Zaczynam podejrzewać mój obiektyw o BF.Cytat:
Zamieszczone przez west73
Rafał nie przesadzaj z BF, mnie przy takiej modelce tez by sie łapki trzęsły tak ze AF nie wiedziałby gdzie łapać ostrość :mrgreen:
Kiedyś Jeronimo doradził mi, bym nie sprawdzam FF i BF mojego kitowego obiektywu 14-45. Bo skoro jestem zadowolony z fot, to po wykryciu wady tylko się będę wk... ał. Posłuchałem rady. W sumie używam głównie szerokiego kąta, gdzie GO jest duża więc nie odczuwam ewentualnego BF. Bo jeśli jest, to niewielki.
Przymierzam się do zmiany kita na 14-54, stary zostawię sobie jako zapasowy. Wtedy sprawdzę czy mój 14-45 ma faktycznie BF i odeślę do serwisu. Teraz i tak nie mogę zostać bez obiektywu.
369 jest b. fajne, reszta słaba.
372 najbardziej mi się podoba, jest bardzo zmysłowe i podniecające (to komplement i mam nadzieję, że nikt z LPR nie przegląda tego forum :D ), kobieta bardzo zmysłowa. Całkiem urocze jest też zdjęcie 371.
370 nie komentuję bo nie trawie polityki pod jakąkolwiek postacią, 371 radosne kąpanie trafia mnie od razu swoją naturalnością i sentymentem do czb. ciemni. 372 zmysły prysły - kwintesencja kobiecości. Błękit oka, czerwień ust o ho ho - kończe bo już nie wypada.
Dziękuję wszystkim za komenty.
Kolejna fota:
373
ten z boku to upojony muzyką a tych dwóch obmyśla nową kompozycję. Masz talent do reporterki. Pozdrawiam. :D
Super kolorki. Zdjęcie ponure szare, atmosfera dość smutna ale na pierwszy rzut oka wysuwa się gitara i ona troszkę je rozwesela.
370 - toz to the z00m:D widze na tym obrazku jakas dziabanine przy wlosach. swiecace oczy tez widze. ale nie przeszkadzaja.
372 - np przyklad mnie drzarzni. mogles jeszcze ucho wyeksponowac w jakims kolorze :evil:
ostatnie najbardziej mi sie podoba
Dzięki za komenty. Jezusie z Nazaretu, ale mnie ostatnio wzięło na kolorowe foty :roll: . Kolejna to peting, to jest chciałem napisać panning. :oops:
374
przejezyczenie fajne. wiec to panning babeczki. pachnie mi swego rodzajem rozmywaniem w programie graficznym. powiedz, ze to nie prawda.
ramki?? zwariowales?
sorry ale nasuwa mi się jedno spostrzeżenie. fajna lufa na tym zdjęciu. a technika bardzo fajna i zdjęcie też mi się podoba.
fotka fajna, nie wiem tylko skąd te ostre smugi na butach?
sprytnie rozmyłeś, dół nie przeszkadza w odbiorze ale niestety przy rękawie coś się dzieje niedobrego...coś jak wymazane nie do końca albo jakaś inna cholera...
Kombinowane czy nie - podoba się pomysł, wykonanie do lekkiej poprawki lub dalszego treningu...
Fajna laska ;) takie street photo mógłbym uprawiać, gorzej jak za nią idzie jej buldożer, parujący koksem...mógłby zrobić mi taki paning że nie musiałbym w Psie obrabiać
Rafał,
Wprowadziles mnie w zdumienie i leciutki zachwyt (nie przesadzam). Dotychczas zylem w przekonaniu, ze takich obiektow sie nie panninguje - ta technika byla w moim ciasnym umysle przypisana do samochodow, samolotów, itd.
Fota bardzo sie podoba mi, gratulacje za przytomnosc umyslu, duuuużą sprawnosc techniczną, m.in. przy komponowniu zdjęcia "w locie" - podziwiam.
Myślę, że zdjęcie jest przedstawieniem, a nawt metaforą, które dokładnie pokazuje odbiór tego rodzaju piechurek przez przeciętnego przechodnia, raczej mężczyznę niz kobietę.
Jak bym na chwile odwrócił głowę i zlustrował tę blondynę od stóp do głowy. Swietne są ażurowe nóżki, pięknie poruszone, smukła sylwetka, dziewczeca buzka i blond włosy - te elementy w pierwszej kolejnosci dotarły do mnie.
Swietna robota.
Pzdr, TJ
technika focenia samolotów w locie w zastosowaniu ulicznym, zjawisko ładnie wyeksponowane lecz potrzeba treningu. Pozdrawiam. :D
Dziękuję za komenty.
Kolejna fota:
375
Fajnie ostre. podoba się ale chyba mniej niż poprzednie. za to klimat zdjęcia super.
Focenie z bliska takich kolesi daje fajny zastrzyk adrenaliny :D .
właśnie miałem Cię zapytać czy Cie z Olka nie skroili :D .
nice shoes :mrgreen:
Nie chciałbym mieć jednego z nich wbitego w miejsce, gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę (jak pisał prześwietny Edmund Niziurski) :DCytat:
Zamieszczone przez dka
Zgadza sie, przeswietny :) Fajne zdjecie, podoba mi sie. Ciekawe co robia Ci Panowie u wrot jubilera... :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Ocho, zaraz 1000 peknie... Na razie jest 989.
Pzdr
Dziękuję za komenty. Zaczyna się sezon na focenie uliczne. W sobotę wybieram się na całodzienny rajd po mieście. Tymczasem kolejne foty z zeszłego tygodnia:
375
376
377
najbardziej podoba mi się drugie. na pierwszym przez uśmieszek panienka zdradziła, że wie, iż jest fotografowana a chyba lepiej by wyglądało z nienacka. O technice się nie wypowiadam bo za mało jeszcze umiem ;) ale kadry wpadają w oko jako ciekawe.
Radek, panna na pierwszej focie nie miała pojęcia, że jest fotografowana. Była tak zaabsorbowana pisaniem esemesa, że w ogóle mnie nie zauważyła. A uśmiecha się, bo pewnie odpisuje swojemu chłopakowi.Cytat:
Zamieszczone przez rrrradek
A to zmienia postać rzeczy. w tym przypadku też bym zinterpretował to jak świntuszenie z chłopakiem przez komórę. Uwierz mi podobnie wyglądają miny kobiet, które wiedzą, że się im przyglądasz lub je focisz. Ale i tak najbardziej podoba mi się dwójeczka z sukiennicami w tle ;) .Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Mnie też dwójka z zakochanymi dzieciakami najbardziej pasi. ;)Cytat:
A te fajnie przyciemnione rogi to oryginał czy obróbka? Jest ok bo na zdjęciu zakochanej parki wygląda jakby to był koniec szczęśliwego zakończenia filmu i wszystko zamknie się w kółeczku i obraz zniknie.
To winieta dodana w programie, imituje winietę jaką dawały kiepskiej jakości obiektywy. Mam świadomość, że ostatnio nadużywam winiety, ale nie mogę się powstrzymać. Bardzo lubię ten efekt. Wcześniej zdecydowaną większość zdjęć przerabiałem na BW i dodawałem ziarno, teraz robię kolor i dodaje winietę.Cytat:
hehe wlasnie miałe cie zapytac skad ta winieta... to w PS dodajesz? swietne zdjecia :)
Z ostatnich trzech zdjec najbardziej podoba mi sie 376. Jest "najpelniejsze".
Takie pytanko: jak dodajesz winiete w PS-ie? Chodzi mi o to, co konkretnie robisz, ze uzyskujesz taki efekt jak na ostatnich zdjeciach.
Pzdr
TU jest odpowiedź na pytanie jak zrobić winietę. Przy pomocy tego filtra można płynnie regulować nasycenie i wielkość tego efektu.