Wcale nie !! Mnóstwo odcieni brązów i szarości widzę ;) Nie musi być zaraz jak papuga też jest piękny :) A co do samego zdjęcia to bardzo ok tylko te gałązki zawsze "wlezą" w kadr-mam to samo :/
Pozdrawiam !!
Wersja do druku
Wcale nie !! Mnóstwo odcieni brązów i szarości widzę ;) Nie musi być zaraz jak papuga też jest piękny :) A co do samego zdjęcia to bardzo ok tylko te gałązki zawsze "wlezą" w kadr-mam to samo :/
Pozdrawiam !!
Cieszę się, że ponownie po okresie przerwy zaczyna spiewać w Twoim wątku do którego tak chętnie powracam. Ostatnio zamieszczone świetne.
jestem zachwycona galerią :)
właściwie, to ona ma duzy wpływ na moją decyzję o zakupie 70-300 :)
też miałam okazję tej zimy obserwować dzięcioła dużego, ale przez okno :D i na tle domu sąsiada, więc fotki wstyd pokazać :)
Hejka
Peter1976, Wiejo, modliszqa - miło, że się podoba.
Koleżanko pstrykaj fotki i pokazuj, na pewno znajdzie się coś fajnego.
Dzisiejsza Łozówka - ten ptaszek lubi naśladować wiele różnych gatunków oczywiście w śpiewie.
Łozówka
Pzdr
Podoba sie, swietnie.
i mnie się podoba, świetnie
Doskonale pokazany gatunek. Dźwiękiem wabiona??
Oczywiście nic nie jest przypadkiem ;)
Ponieważ łozówka naśladuje wiele gatunków ptaszków, często używałem "jej" do rozpoznania terenu, tym sposobem nauczyłem się jej głosu i dzisiaj szybko skojarzyłem ten gatunek.
Ptak reaguje dość mocno na dźwięk, jednak ciągle siada gdzieś koło 8-15m - czyli zbyt daleko do makro zdjęcia, to zdjęcie to jakieś 4-6m od obiektywu.
Pzdr
chylę czoła i z przyjemnością oglądam nowe zdjęcia w galerii :)
Cóż można ci raczej pozazdrościć doskonałych ujęć i cierpliwości . Nadal nie rozumiem jak można tak blisko podejść "ptaszka". Świetne zdjęcia
Robercie - nie podejść - a podjechać.
Chociaż ostatni potrzeszcz to faktycznie wysiadłem z auta i powoli podchodziłem, przeleciał na drugi krzaczek - podszedłem ponownie.
Pzdr
Dzięki za "podróżniczka" w wersji mp3. Plusik poleciał. Pozdrówka
Gratki !!
Już oceniłem i skomentowałem w galerii :)
Ach szkoda, że daleko mieszkasz wybralibyśmy się na żołny, jeszcze nie przyleciały ale już nie długo :)
Pozdrawiam !!
Jak zwykle bardzo przyjemne, ciepłe zdjęcie :wink: super
Świetne zdjęcie i bardzo się podoba poprzez moment w którym przysiadła na gałązcei juz wyglada gdzie polecieć.
Hej, dziękuję Wam za odwiedziny i wpisy - przepraszam, że nie u wszystkich komentuje - ale wątki przeglądam.
Wczorajszy:
Pani gąsiorkowa
pozdrawiam
ładnie, trzymasz poziom :)
Pani gąsiorkowa ładnie się zaprezentowała i jest ozdobą w kadrze tym bardziej, że bezlistne jeszcze gałązki nie odbierają uwagi.
Świetna gąsiorkowa. Wiele razy spotkałem na moich "terenach łowieckich" gąsiorka, ale nigdy nie udało mi się żadnego podejść na odległość przyzwoitego strzału. Zazdroszczę (tym bardziej, że to Twój nie pierwszy) i gratuluję.
Kolejny solidny portret. Gratuluję i życzę takich jak najwięcej ( co byśmy częściej mogli je tu podziwiać ).
Witajcie
Pisałem kiedyś co konkretnie mam - nazwałem to zestawem babuni ;) (chyba w tym wątku)
Nie mam czasu, żeby teraz odszukać - źródło palmptop MIO do tego wzmacniacz + głośnik + akumulator
pzdr
Potrzos fajnie wyszedł środowiskowo !! A Kaczucha świetnie wyszła w pionowym kadrze-dobry wybór :)
Pozdrawiam !!
Cześć Peter, dzięki za wejście - ja tylko obserwuję i podziwiam oraz zazdroszczę Twoich zdobyczy. Spotkanie z żołnami - moje gratulacje!, teraz tylko inna perspektywa, tło i będzie genialnie.
serdecznie pozdrawiam
Potrzos bardzo ładnie w kadrze zagrał i uważam, że to świetny kadr. Kaczuszka w trochę nie typowym dla niej środowisku ale także bardzo fajnie bo jak przypuszczam wyruszyła w poszukiwaniu urozmaicenia diety.
Potrzos naprawdę świetny, a ocenka w galerii :wink:
Hej, a co Wy tak o tej kaczce?? Jest cisza wyborcza przecie :-P
A tak napoważnie oba ptaszyska świetne :wink:
Kaczuszka calkiem fajna...
Hejka, dzięki za wpisy. Uzupełniam wątek.
Przez chwilę byłem posiadaczem ZD50-200SWD i wiecie co, nie przypadł mi do gustu, jak ktoś chce pstrykać ptaszki 70-300mm jest najlepszy :)
Przeskoczyłem na E3 i zauważyłem, że zaczynam myśleć sprzętowo a nie zdjęciowo ;) - trzeba wleźć do budy i po prostu robić zdjęcia.
Pozdrawiam
Gąsioreczka
Potrzos - środowiskowo
Pani gąsiorkowa
Świetna wrzuta : )
Ładne ujęcie samicy gąsiorka, z świetną GO i bdb kadrowaniem : )
Także pozostałe prace zasługują na pochwałę, ze wskazaniem MZ na potrzosa w naturalnym środowisku - bardzo udane! : )
Pozdrawiam : )
Swietna wrzutka ptaszkow...
Kasprzyk, świetne te ostatnie zdjęcia. Naprawdę tylko pozazdrościć.
Cześć, dzięki za wpisy, aby wątek nie spadł na dno zamieszczam dzisiejszego kowalika:
kowalik z nowego miejsca ;)
kilka miesięcy temu wybudowałem nową czatownię, liczę na to, że drwale nie zrzucą na nią drzewa przy kolejnej wycince, i że zima nie zasypie mi dojazdu.
Zadowolony karmiłem już od dłuższego czasu, ale całkiem niedawno zorientowałem się, że myszy wszystko zjadały :cry: - ale znalazłem na nie sposób i pierwsze efekty.
Pozdrawiam
Bardzo fajna inauguracja. Życzę owocnych czatowań!
Pozdrawiam.
Strasznie mi sie podoba jak dbasz o swiatlo. Na palcach jednej reki moge policzyc te zrobione w pelnym sloncu z twojej galerii.
Wszystko ladnie stonowane, miekkie- tak jak fotografowane obiekty :)
Masz takiego farta, czy tez w razie potrzeby przesuwasz sie w tempie slimaka, zeby sie dobrze ustawic? Mnie by sie usnelo, albo nerwicy dostalo ;)
Hej
Mogę pozwolić sobie na to, że jeżeli jest model który często przylatuje - fotografuje go tylko w miejscach gdzie jest właśnie korzystne światło. Niestety nie często udaje się zgrać wszystkie elementy układanki, albo model dobrze oświetlony - tło ciemne, lub odwrotnie. Do tego jeszcze poza, ustawienie główki, złapanie ostrości na oku itd.
Dzięki za odwiedziny
Pozdrawiam
Fajnie, że znów ożył wątek :) Już zaczynałem się niepokoić ;)
Pozdrawiam !!
Od zawsze podziawiam twoja wytrwalosc i cierpliowosc przy tych ruchliwych modelach.
Nie ma ptaszkow bez Kasprzyka. :grin: