niezły klimat mają te foty...
fajne miejsca wypatrzyłeś
Wersja do druku
niezły klimat mają te foty...
fajne miejsca wypatrzyłeś
z jakiego to obiektywu? Pytam, bo patrzę na te okrągłości...
Zuiko 8mm f/3.5 :)
tego szkła Ci zazdroszczę...jest niedoceniane w systemie moim zdaniem
Słusznie.
Wybrałem sie na tę sesję (ale profesjonalne słówko) z prawie całym swoim majdanem, tyle, że bez statywu. mżyło i fociłem raczej szybkie ujęcia.
Najwięcej fotek zrobiłem (kolejność wedlug ilości fotek) 14-54, 8mm. 11-22 i. dopiero 70-300.
Ten ostatni co prawda "dał mi" tak fajne fotki jak pokazane już ciuchcie ale używałem przeważnie najkrotszej ogniskowej, czyli swobodnie można było do tego wykorzystać 40-150. 70-300 sprawdzi się na pewno w fotografowaniu zwierząt i ptaków, samolotów w locie itd. tyle, ze ja prawie nie robię takich zdjęć.
Lubię szeroki kąt i przerysowania a fiszaj to moje ulubione szkiełko :)
Niedawno doszlo jeszcze 11-22 i tez bardzo mi pasi.
Tak mi się Wojtku z tym majdanem nasunęło, że ostatnio miałam problem co zapakować do torby, bo powoli zaczynam przypominać wielbłąda :twisted: , a nawet w końcu sprzedam 14-45, to w jego miejsce pojawi się inne... od przybytku głowa nie boli, ale ramię jednak tak :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Oleryk
No, to zawsze jest dylemat :D
W przypadku takiej "wyprawy" jak moja to nie problem, podjechałem samochodem, przewiesiłem torbe przez plecu i spacerowałem sobie, tak ze dwie godzinki.
Ale żeby wybrac się na dluższą wycieczkę to zawsze trzeba szukać kompromisu a i tak w koncu okaże się, że to, co najpotrzebniejsze, zostało w domu ;)
No niestety... a kiedy już się człowiek pochyli nad tym "idealnym makro", to nagle się okaże, że sarna była ledwo parę metrów... :? No, ale nie można mieć wszystkiego. :razz:
ja doszedłem do etapu gdzie stwierdziłęm ze wielbłądem nie bede, dzis pozbyłem sie E1 odrazu mi lżej. REORGANIZACJA piękna rzecz.
Pozbyłeś się E-1 a w zamian zapodałeś sobie E-3? :mrgreen:
Fajna reorganizacja ;)