This what you can expect to find inside your E-M1 if a truck rolls over your camera ;)
Wersja do druku
No ale 85mm już do nas idzie - i wedle życzenia, trochę jaśniejsze niż 1,4 będzie :lol:
Mam nadzieję że za długo to nie potrwa, bo to jedyne szkło z zapowiedzianych nowości na które ostrzę sobie zęby :mrgreen:
---------- Post dodany o 16:29 ---------- Poprzedni post był o 16:28 ----------
Już zepsuli...
Ile E-M1 kosztuje/kosztowałby na OlyJedi ? Gdybym ewentualnie kupił korpus w Kanadzie, to czy cło mnie zje ? Czy body zakupione w np. Kanadzie i rejestracja na Olympus gwarantuje mi gratisowe gadżety ? Moim skromnym zdaniem, to gratisy podbijają cenę a ta jest co najmniej zawyżona.
Tego nikt tobie do 01.10.2013 raczej nie powie ;)
Policz sobie ile oplaty wyniosa, na stronach izb celnych sa taryfikatory.
Tak, bo to promocja ogolnoswiatowa, liczy sie tylko kolejnosc i szybkosc zgloszen, gdyz zastrzezono sobie, ze do wyczerpania zapasow.
I tak i nie z tym podbijaniem ceny gratisami.
Zobaczymy co na to pazdziernikowy cennik OJ ;)
pozdro
Moim zdaniem, jeśli kupować za wielką wodą, to wyłącznie w taki sposób aby uniknąć podatku VAT i cła oraz kosztów przesyłki, bo po doliczeniu tegoż cena, z reguły, jest bliska cenie zakupu w UE (w Polsce bywa najdrożej).
Czy w OJ będzie taniej niż w USA .... ??? porównaj cokolwiek z cennika OJ np. z cennikiem B&H i oceń.
No tak, październikowy cennik OJ, ale ja muszę rejestrować do końca września. A czy OJ ewentualne 14 raty uwzględnia ?
Draze i draze i to mnie rozbawilo, i w sumie zdumialo:
Oto co ciekawego diprewju napisalo o AF w M1 poprzez pryzmat duzego 4/3.
"Having gone back and spent some more time with an Olympus E-5, I'm inclined to be more positive about the E-M1's behaviour with Four Thirds lenses - not because it's better than I originally stated, but because the E-5 isn't as good as I'd previously thought. Consequently, E-5 users expectations are probably lower than I originally believed. It's also easy to under-appreciate the camera's performance with Four Thirds lenses because it's so fast when using Micro Four Thirds lenses.
However, side-by-side use suggests that, while the E-M1 focuses at a similar speed to the E-5 in good light, it is more prone to occasionally slowing down and juddering the lens into focus than the E-5. This behaviour is particularly apparent when switching focus from distant to near objects or when shooting in moderate-to-good lighting levels (inside a well-lit office with large windows)."
W sumie potwierdzilo sie to co kiedys dawno temu pisalem w kontekscie AF, a za co mi sie nie raz obrywalo ;)
Reasumujac, jest jak na (i tutaj wersja dla wrazliwych) BEZLUSTERKOWCA calkiem niezle, jednak dalej nie jest to tak jak by tego "pare" osob oczekiwalo. Zwlaszcza, ze dosyc pozytywnie wypowiadaja sie w koncu o trybie AF-C.
pozdro
Oj nie ukrywam, że BARDZO chętnie bym dorwał ten sprzęt do testów - najlepiej z 12/2, 45/1.8 (kocham) i 75/1.8. Bo już 28 września będę focił na ślubie/weselu naszego forumowego kolegi, wielkiego miłośnika Olympusa. No i przy okazji testu aparatu, można by uwiecznić pierwszą małżeńską sprzeczkę (w końcu Pan Młody może być bardziej zainteresowany aparatem niż.......... ;) ).