Odp: Farensbach krajobraz przyrodniczy
Podobnie jak Beskidzkie Morskie Oko są trzy osuwiskowe jeziorka Duszatyńskie. Bardzo często przebywałem nad nimi jakieś 50 lat temu. W Komańczy jest drogowskaz na Duszatyn, i stamtąd trzeba podejść. Miejsce cudowne i piekielne.
Pół wieku temu :mrgreen: ojciec budował zakłady drzewne w Rzepedzi - więc miałem trochę wolności i z robotnikami lub mieszkańcami łaziło się po fajnych terenach. Bo Bieszczady to nie tylko połoniny :D
W tym roku pewnie się tam wybiorę :)
Jeziorka Duszantyńskie odwiedziłem w zeszłym roku. Faktycznie bardzo urokliwe miejsce, ale jak już się wejdzie na te wszystkie połoniny, to warto odwiedzić Tworylne, Hulskie, Łuh, miejsca po dawnych wsiach, gdzie wciąż są ślady po mieszkających tam przed wojną ludziach.
Obiecana zimowa Wisła.
120.
121.
122.
123.
120 rewelacja, jak rzeka lawy. Jak długo naświetlałeś?
Piekne foty zapodales 120 oraz 122 ekstra.
120 to czas naświetlania 4 sek. ale 122 już np. 10 sek. (dwa filtry szare 0,9 i 1,2 EV i jeszcze szara połówka). Dla porównania dałem 123 jak w rzeczywistości to wyglądało. Jak widać z porównania szare filtry nieco zmieniają kolorystykę ;-)
Dzieki :-)
Ooo te są zdecydowanie najlepsze z ostatnio wrzucanych.Przedostatnie dwa też niczego sobie - dzika przyroda.
120 - zakochałam się :)
przepiękne - i nic innego mądrego tutaj nie wymyślę :)
122 też się podoba również bardzo :)
tylko wciąż nei wiem czy ten fioletowy zafarb mi przeszkadza czy jednak się podoba :) ;)
ogólnie bardzo fajna wrzutka ;)
Cytat:
Zamieszczone przez
Farensbach
120 to czas naświetlania 4 sek. ale 122 już np. 10 sek. (dwa filtry szare 0,9 i 1,2 EV i jeszcze szara połówka). Dla porównania dałem 123 jak w rzeczywistości to wyglądało. Jak widać z porównania szare filtry nieco zmieniają kolorystykę ;-)
Dzieki :-)
Nie wiem czy nie będziesz zły :D - pozwoliłem sobie ująć ciut na kanale czerwony i niebieskim. Wyszło prawie idealnie. (jak nie chcesz to wywalę).
Swoją drogą jestem zadziwiony, bo szare nie powinny dawać zafarbu.
Ładnie Ci to wyszło Bodzip.
Dzieki za wizytę :-)
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Nie wiem czy nie będziesz zły :grin: - pozwoliłem sobie ująć ciut na kanale czerwony i niebieskim. Wyszło prawie idealnie. (jak nie chcesz to wywalę).
Swoją drogą jestem zadziwiony, bo szare nie powinny dawać zafarbu.
Zły? Nie, bez przesady :-), spoko, ciekawie wyszło. Drzewa mają bardziej naturalny kolor. Przy jednym filtrze i krótkim czasie naświetlania wpływ kolorystyczny może być niewidoczny, ale na tym zdjęciu były trzy filtry i kilka sekund naświetlania :-)