czytam i oglądam - jeden z najlepszych wątków oby trwał jak najdłużej
Wersja do druku
czytam i oglądam - jeden z najlepszych wątków oby trwał jak najdłużej
Byłem w ubiegłą sobotę. Bukowiska to jeszcze chyba nie ma. Ale pogoda była rewelacyjna. Matylda jak zwykle na stanowisku a i jakiś badylarz kręcił się koło wieży widokowej tak jak napisał moose.
Badylarz to łoszak od Matyldy 2.5 roczny. Kręci się ostatnio na Bagnie Ławki. Niespecjalnie się zapowiada, jakieś wątłe ma poroże. Na razie Ławki i okolice są najlepsze łosiowo. Barwik mnie wczoraj wieczorem rozczarował. Cisza zupełna i tylko jedna klępa w oddali się przemykała.
Super się czyta Twoją opowieść, i ogląda załączone fotki. Widać, że to co robisz jest Twoją pasją.
Pozdrawiam AP.
Jak na razie nic specjalnego nie udało mi się chwycić. Zbieram siły na marsz pod Brzostowo od strony Grobli Honczarowskiej. Za kilka dni ma się wypogodzić to pomknę.
Jednak wyszło, że nie będzie marszu. Zaszaleję. Idę w piątek z Brzostowa pod Posadę i pokoczuję tam do poniedziałku :-) Byle konserw, baterii ( odkryłem właśnie koszyk na AA do E-30, znaczy się zapomniałem, że mam :-) ) i CFek starczyło.
moose, jak tam z łosiami przy wieży na bagnie ławki??
PS. Zastanawiam się nad sobotą, dlatego pytam??
Na Ławkach pojawiają się : klępa z dwoma łoszakami,stary byk i młody byczek. O 7mej rano ruszają ratraki i trzeba być przed 6tą.