Szkoda, że autor zdjęcia ma wysoką kulturę osobistą i nie pokusił się o zdeinstalowanie "zakazu wjazdu" :-) :-) :-) Ten element psuje dobre ujęcie.Cytat:
Zamieszczone przez gosiek
Wersja do druku
Szkoda, że autor zdjęcia ma wysoką kulturę osobistą i nie pokusił się o zdeinstalowanie "zakazu wjazdu" :-) :-) :-) Ten element psuje dobre ujęcie.Cytat:
Zamieszczone przez gosiek
dlaczego taka dominata zieleni na pierwszych fotach , czy zapisywane były w ORF ??
Kurde, oba ujęcia sa świetne, tylko ja wole kolorowe. Nie mogę się doczekać, kiedy dorobie się lustra :). Gratuluje, ciekawy pomysł i wykonanie
Maro, no niestety, element byl nietykalny, a ja nie chcialem odstawiac trzody ;) Z drugiej strony, musze powiedziec, ze przy moim poczuciu humoru spodobala mi sie ta przeszkadzajka ;)
Robin, tak, zdjecia robione byly w ORF
Zibi, dziekuje serdecznie :) Podpowiem Ci, ze kompaktem tez tak mozna :)
Edie, mi chodzi o jakość zdjęcia, nie o efekt rozmazania poruszjących się ludzi. Choć niewątpliwie, to idealnie trzeba wyczuć i dobrać czasy aby rozmycie było w sam raz :).
Czasem mi się to udawało, ale z jakości nie byłem zadowolomy nigdy.
Zdjęcia jak najbardziej sympatyczne - jedynka moim zdaniem jest najlepsza. Na 2 i 3 klimat psuje ten stragan. Mi się marzy plenerek na starówce w środku nocy jak nie ma tłumów :) Kto wie, może kiedyś taki zrealizuję :-))
Fajne nocne fotki, ja planuje wybrac sie na Tarnowskie stare miasto.
Szklarz, pokaz efekty, gdy sie juz wybierzesz. Podejrzewam, ze bedziesz mial czym o zachwyt przyprawic :)
Robert, niestety, stragan byl i nie dalo sie na to nic poradzic. Potraktowalem go wiec jak integralna czesc starowki (czym po czesci jest) i staralem sie go tak wpasowac, zeby to mialo sens.
Jesli bedziesz chcial ktoregos wieczora wyskoczyc to daj znac, mozemy sie spiknac :)
Zibi, zrobilem kiedys zamek krolewski kompaktem i mysle, ze calkiem niezle jakosciowo to wyszlo. Poza tym, wielokrotnie przetrenowalem ten aparat rowniez na swoim osiedlu (niby nic a z gwiazdkami na latarniach nawet ladnie wyglada, szczegolnie zima ;) ) i tez nie bylo zle :) Tak wiec nie ma co narzekac, trza maszynke do roboty zaprzac :)
Eddie, ja nie powiedziałem , że się nie da zrobić dobrego zdjęcia kompaktem :). Ja powtarzam tylko, że w niektórych sytuacjach i niektóre obiekty są nie do osiągniecia kompaktem. Wiele mam zdjęć, które są fajne i z nich jestem zadowolony, ale jak widze to samo lub prawie to samo , cyknięte z lustra, no to siadam :). Można rozłożyć ręce, a jak sie poogląda w pełnym formacie to juz w ogóle :). Sam wiesz dobrze.Cytat:
Zamieszczone przez Eddie
A maszynkę swoją zaprzęgam ile sie da, o ile mam czas. Jeszcze coś pewnie z niej wyduszę. Muszę poćwiczyć z formatem RAW i zobaczyć czy będzie jakaś różnica w jakości. Poza tym musze się doszkolić i nabrać wiekszej praktyki w doborze nastaw, i kadrowaniu. Daleka droga przede mną, ale to dobrze :)...
Ano właśnie, droga...
Ja nocne będę musiał przetrenować. Jak na razie zdarzyło mi się usłyszeć u kilku "specjalistów", że ze światłem kiepsko, że to nie tak jak powinno być. Tylko, kurde, nikt nie napisał, w którą stronę kombinować, żeby było lepiej :)
Nic to, niedługo znów się wybiorę i będę rzeźbił dalej :)