Golarkę.
Bardzo fajne :)
Wersja do druku
Golarkę.
Bardzo fajne :)
A to ciekawe, o golarce nie pomyślałem! :)
Ostatnie przypomina mi.... złożoną krajarkę do jajka ;-)
Jeszcze lepiej :D. Mnie jakoś skojarzył się z żaglem :roll:
Obejrzałam wariacje na temat jednego budynku. Bardzo ciekawe są. Brakuje tylko jakichś malutkich akcentów do "złamania" jednostajności. Ogólnie...podobają mi się.
Nie.......
No to z okazji setnego zdjęcia na forum, wielokrotny "wytrysk" jak z szampana :)
Skoro już jesteśmy przy fontannach: nazwałem ją "dmuchawce"
Nie bardzo lubię zdjęcia B&W. Dzisiaj w dobie kolorowych cyfrówek, wydaje mi się to sposób na ukrycie niedoskonałości zdjęcia lub co najmniej jakieś skrzywienie ;). Jednak coraz częściej widzę że obróbka B&W jest korzystna tam, gdzie wogóle autor chce "odkolorowić" zdjęcie. Czasem kolory nie są istotne a czasem forma jest lepiej czytelna bez. Takie przemyślenia mnie naszły po obejrzeniu wielu zdjęć na forum i w Galerii OC :roll:. Sam popełniłem dwie foty B&W, ale ten rodzaj obróbki był bardziej intuicyjny niż przemyślany. Dlatego proszę Was o opinie na temat poniższego zdjęcia. Po lewej oryginał (prawie ;)) z matrycy, dalsze to już obróbka. Jeszcze niedawno zrobiłbym kolor (środek), teraz już nie jestem pewien, czy nie lepsze prawe? Czy taka obróbka nie jest przesadna? Co myślicie o tym?