Mi dobre tło nie przeszkadza, czasem jest fajną całością z głównym obiektem, choć najbardziej lubię takie jak na 2685. Nie lubię takich całkiem gładkich. Choć sam czasem takie robię to zawsze mnie to drażni. azgaja Świetne foty ważek.
Wersja do druku
Mi dobre tło nie przeszkadza, czasem jest fajną całością z głównym obiektem, choć najbardziej lubię takie jak na 2685. Nie lubię takich całkiem gładkich. Choć sam czasem takie robię to zawsze mnie to drażni. azgaja Świetne foty ważek.
Dziś nieco wiosennego seksu. W wykonaniu lenia (ale nie marcowych - te były znacznie od nich mniejsze):
2688.
- i kowali bezskrzydłych:
2689.
2690.
Dziś - larwy rosliniarek. Cała kolonia larw płasta brzozowca:
2691.
- i zwinięta w charakterystyczny sposób larwa bryzguna:
2692.
W dzisiejszym odcinku nasz rodzimy krewniak karaczana - zadomka. Wprawdzie pospolita, ale trudny motyw, gdyż nie dość, że bardzo płochliwa, to jeszcze połyskliwa tak, ze trudno uniknąć refleksów światła. Ten akurat egzemplarz pozował w miarę spokojnie - być może dlatego, że kaleki (widoczny na zdjęciu brak końcówki środkowej nogi)?
2693.
- i złotook:
2694.
Larwa bryzguna wygrywa z ostatnich, no i złotook to bardzo fotogeniczny oblech, który zawsze ładnie na zdjęciach wychodzi.
Dzięki za komentarz!
Dziś - dwa chrząszcze - oprzędzik:
2695.
- i zmorsznik czerwony:
2696.
W dzisiejszym odcinku banalny konik polny:
2697.
- i samica opaślika - nie jestem w stanie powiedzieć, jakiego dokładnie gatunku - podejrzewam, ze albo opaślik nadrzewny, albo opaślik sosnowiec:
2698.
A co tam i ja wpuszczę swojego konika :grin:
Załącznik 192106
Konik ładnie pokazany, chyba tego samego gatunku, co mój 2697.
W dzisiejszym odcinku dwa sierpniowe zdjęcia ćmy:
2699.
2700.
Dziś młody skakun w jesiennej kolorystyce:
- i mrówka rudnica przy ciężkiej pracy:
2702.