Odp: Eddie - moje zdjecia
Do grona osób, które w ostatnie wakacje odwiedziły polskie Tatry zaliczam się i ja. W lipcu udało się wyskoczyć z rodziną, szkoda tylko, że na krótko.
Panoramę z Polany Stoły już pokazałem, czas na garść innych zdjęć.
91. Jedno z oczek wodnych w Dolinie Gąsienicowej, w drodze na Kasprowy Wierch.
92. Spojrzenie w dół, wciąż pod górę do Kasprowego Wierchu.
93. Jak wyżej, z widokiem na Świnicę.
94. Stacja meteorologiczna i stacja kolejki na Kasprowym Wierchu.
95. Widok z Suchej Przełęczy na słowackie Tatry.
96. Widok z Polany Stoły na Giewont.
97. Sucha przełęcz, w tle Krywań.
98. Widok z Polany Stoły
99. Jeszcze jedna pocztówka wykonana z Polany Stoły, w tle Giewont.
100. Upłaz, w drodze na Halę Gąsienicową. A w tle? Jak z każdego punktu w tamtych rejonach, Giewont majaczy.
101. Kościelce widoczne w drodze na Halę Gąsienicową.
102. Hala Gąsienicowa.
103. Na koniec czarno-biały widok z Nosala... na Giewont.
No cóż..........szału nie ma .Kadry ładne ale te przepały....lipa:-( Ostatnie czarno - białe ładne.Tak wiem,tak miało być:-)
Cytat:
Zamieszczone przez
voovoo2
No cóż..........szału nie ma .Kadry ładne ale te przepały....lipa:-( Ostatnie czarno - białe ładne.Tak wiem,tak miało być:-)
Zupełnie jakbyś zgadł! :)
Przepały? Gdzie?
Ja tam przepałów nie widzę, chociaż kadry takie, jakie już wiele razy widziałem. Wiem, trudno o oryginalność w czasie wycieczki w górach :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Eddie
Zupełnie jakbyś zgadł! :)
Przepały? Gdzie?
- 0,5 , -0,65 EV i wychodzi struktura na chmurach, może za bardzo rozjaśnione?
Epicure, byłem z moimi kobietami, małą i dużą, taka wycieczka jednak wygląda trochę inaczej i nie ma tyle czasu, żeby pocudować podczas robienia zdjęć. Kiedyś to sobie odbiję.
APZ, można, ale konieczności nie ma. Fakt, że światła jeszcze trochę podbiłem po wywołaniu rawów, ale do przepałów odrobinę jeszcze brakuje.
Jak dla mnie to zbyt nasycone kolory i zbyt wyostrzone. Jak dla mnie to najlepsze ostatnie czarno-białe.
Ja przepałów nie widzę, raczej jest za jasno, jak pisze APZ. Przeszkadzają mi natomiast, za mocno podbite kolory.
Zejście 0,2-0,3 EV w dół rzeczywiście może poprawić odbiór, ale kolorów to ja nie podbijałem dodatkowo.
800pix dłuzszy bok to minimum "przyzwoitości"...