qrcze nie dotarła do mnie, może się "nawróciła"? :)Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Wersja do druku
qrcze nie dotarła do mnie, może się "nawróciła"? :)Cytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
Dziękuję za komentarze. Poniższe foty zrobiłem wczoraj na dworcu PKP w Krakowie.
645
646
647
648
Bardzo dobry reportaż...niestety dla tego że prawdziwy do bólu.
Fajny reportaż.
Dobrze, że facio tylko przysnął. Dziś każdy omija leżącego i nie tak dawno, coś było o martwym mężczyźnie ktory leżał gdzieś obok chodnika przez dłuższy czas i nikogo to zainterowało.
PS
Tę policję to Ty sciągnąłeś?
Tak. Wezwałem policjantów (choć wiedziałem, że tylko śpi), bo obok gościa leżała jego torba. Gdybym tego nie zrobił, to za chwilę by jej nie miał.Cytat:
Zamieszczone przez rocco
Ja mam zwyczaj sprawdzania, czy gość leży bo pijany i smacznie śpi, czy leży bo coś mu jest. Parę lat temu uratowałem w ten sposób życie człowiekowi.
A ktoś pisał, że gdyby zrobić zdjęcie polskiemu żebrakowi (tutaj co prawda inna sytuacja, ale nie mniej smutna), to nikt nie oceniłby tego wyżej niż 1. Twój reportaż, Rafał, jest przykładem, że można i u nas, w kraju, zrobić dobre "smutne" fotki. Choć u nas, z pewnych względów, jest to trudniejsze, niż w trzecim świecie. Prawda reportażu to coś, co lubię, i co wcale nie musi być szukaniem sensacji. Pozdrawiam.
P.s. Dwa powyższe zdjęcia - świetne, żywe (to podejście w księgarni :D )
645. dla mnie wielce sugestywna, bo chciałoby się rzec tylko gołąb z kulawą nogą zainteresował się człowiekiem (oczywiście oprócz Ciebie).
646. Również! no bo przecież "co sie stało co sie?"
ps. nikto- żebrak też człowiek, każdy ma swoją historię do opowiedzenia, prawdziwą czy urojoną, sztuką jest uchwycić fotką tę historię czyli emocje ;)
dobrze opowiedziana historyjka
643- z koncertu jak dla mnie to każdy element tego kadru żyje, uchwycone pozy, miny, działanie operatora nadają temu zdjęciu niebywałą ekspresję a użyta tonacja tylko to podkreśla. Bardzo leży mi ten kadr. 644- w księgarni uchwycić taką sytuację w zestawieniu młoda kobieta i taka książka to naprawdę wyczyn do tego zdjęcie bogate w treść. Z reportażu najbardziej podoba mi się pierwsze jakby leżącym zainteresował się tylko gołąb pozostałe to samo zycie. Od siebie to, że jest pięknie jak taka sytuacja wbudza niepokój i powoduje działanie w trosce o człowieka. Pozdrawiam.
ładny reportaż