A proszę Was bardzo:grin: oto wersja mojaZałącznik 107241
Mam też dla Was pokaz innych wersji 5Załącznik 1072426Załącznik 1072437Załącznik 1072458Załącznik 107246
9Załącznik 10724710Załącznik 107248
Podobają się??:grin:
Wersja do druku
A proszę Was bardzo:grin: oto wersja mojaZałącznik 107241
Mam też dla Was pokaz innych wersji 5Załącznik 1072426Załącznik 1072437Załącznik 1072458Załącznik 107246
9Załącznik 10724710Załącznik 107248
Podobają się??:grin:
Moze te to tak by pomalowacZałącznik 107277
No Mireczku podmalowałeś pięknie. Ja sobie też na tym jeszcze poćwiczę, bo ładnie wyszło ale słusznie Heniu sugeruje że blado. Materiału nie ma dużo, można się pobawić, pójdę wg Waszych sugestii.
One moment:grin:
a5Załącznik 107278tak lepiej??
Tak średnio:) Jeśli dobrze zapamiętałem pisałeś gdzieś, że w tych fotkach fajerwerków ustawiłeś balans bieli na słoneczko. To chyba niezbyt dobry pomysł, raczej światło żarowe się ustawia lub auto. Zresztą jak masz RAW-y możesz jeszcze pokombinować:) nic straconego...
http://www.szerokikadr.pl/lekcje/lek...arze-ciemnosci
Witaj Andtorku i zobacz gdzie podpatrywałem, ale ja to zrobiłem celowo i z ciekawości, wszak mam same Rawy.:grin:
Pracuję obecnie nad korektami tych fotek, z tym że szukam na razie "punktu szarości" bo chcę zobaczyć różnicę. Moim zdaniem ujęcia są ładne, więc mam fajną zabawę.:grin:
Nie szukaj punktu szarości bo nie znajdziesz tylko zmień WB na światło żarowe (wolfram) czy nawet auto i zobacz jak się zmieni zdjecie. Teraz masz zdecydowanie za ciepłe (pomarańczowo-czerwone)
PS.
Fakt tak tam piszą ale chyba więcej poradników gdzie zalecają światło żarowe. Masz RAW-y także nie ma żadnego problemu. To już też zależy od Twojego gustu. Może takie ciepłe Ci się podobają i mnie nic do tego:)
Muszę się pożegnać, wstaję o 4 rano. Ale jeszcze jedno takie stworzyłem.Załącznik 107280
Wrócę jutro.:grin:
To ostatnie fajne, podoba się:)
Może odrobinę więcej kontrastu i już bajka by była:)
I też z "punktu szarości".:grin:
P.S. Przeciez się bawimy, a dobra rada zawsze w cenie.:grin: