Akurat na tym obiektywie pewnie już swoje zarobili. Fuji ma dobrą strategię na połów: dać tyle, żeby wzbudzić apetyt i zmusić do wydawania jeszcze więcej ;-)
Wersja do druku
Akurat na tym obiektywie pewnie już swoje zarobili. Fuji ma dobrą strategię na połów: dać tyle, żeby wzbudzić apetyt i zmusić do wydawania jeszcze więcej ;-)
Ta 35 to drugi od końca pod względem popularności i pożądania użytkowników obiektyw systemu XF. Już raz była na niego promocja , ale dla posiadaczy zestawów z serii X a nie nowonabywców. A problemów było z tym co nie miara - weryfikacje faktur , zatwierdzanie , sprawdzanie - sami sobie nie wierzyli a przecież zestaw kupiłem w autoryzowanym sklepie Fuji (Sky Tower we Wrocławiu) I prawda jest taka , że na rynku wtórnym dostałem za niego chyba tylko tyle ile dałem w promocji.
Nie gratis tylko za 1 zł :) Nawet te 700zł warto dopłacić.
Nisza bezkrytycznych entuzjastów się zapełnia, więc pora szukać jelenia.
Dzisiaj oficjalnie wchodzi do sprzedaży XF 56 f/1,2. Sugerowana cena w Polsce to 4.199 zł, w sklepach będzie po weekendzie.
Już mam! :) Obiektyw jeszcze ciepły, dopiero co wyjęty z pudełka:
Załącznik 113010
Sorry za kiepskie zdjęcie, chciałem tylko na szybko porównać wielkość 5DII z 85 f/1,8 i X-E1 z 56 f/1,2. Licząc objętość (szerokość x wysokość x głębokość razem z obiektywem), Fuji jest o 58% mniejszy! Całkiem imponujące, biorąc pod uwagę te same możliwości obu zestawów :)
gratulacje, pewnie w krótce zobaczymy fajne zdjęcia z tego obiektywu :)