1 załącznik(ów)
Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
No dobra Olytaliby, miło Was widzieć i wiedzieć że jeszcze ten wątek odwiedzacie.:grin:
Na początek kilka słów o psie. Pisałem już wcześniej gdy pokazywałem jego pierwsze zdjęcia, że jest on moim prezentem dla córek, za to że są, że ze mną kawał Polski na rowerach zjechały i z uwagi na ich stosunek do zwierząt oraz pewien zakres bezpieczeństwa, którego ten psiak dostarcza.
Ale jest coś jeszcze. On jest również spełnieniem moich marzeń jeszcze z dzieciństwa wyrosłych na Szariku, Cywilu. Chciałem to wszystko ze sobą pogodzić, więc pojawił się u nas Bruno. Ale taki pies zobowiązuje, trzeba go wyżywić i odpowiednio ułożyć poświęcając mu mnóstwo czasu. Tu mój świat i ten od moich dzieciaków trochę się ze sobą krzyżują, ale ja sądzę że dam sobie z tym radę.
Teraz trochę o zdjęciach z Sylwestrowej nocy. Długo wczoraj siedziałem podglądając forum i nie mogłem się zdecydować- wleżć na dach bloku i focić, czy jednak jechać późnym wieczorem do centrum Łodzi, do Manufaktury by tam sobie z Olkiem poszaleć. Przed 22 mnie poniosło bo stwierdziłem że nie pojadę tam tylko dla wystrzałów. Miałem na zdjęcia trzy pomysły a na dachu bloku bym ich nie zrealizował.
Jeden efekt widzicie w galerii, a dwa pozostałe wkrótce Wam zaprezentuję.
Aby Wam pokazać zalążek tego co widziałem, mam dla Was prezent bo może wielu nie miało takiej okazji.
Bawcie się dobrze a mnie pokażcie tylko nawet w miniaturze coście z tego zrobili.:grin: Aminów proszę by do mnie nie strzelali:grin:
Załącznik 107145
A ja wkrótce wrócę i .....CDN:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
W ostatni dzień roku, razem z koleżanką z epidemiologii pojechałem do takiej wsi pod Gorlicami. Pies pogryzł człowieka i zagryzł drugiego psa. Basia trochę się bała, bo zazwyczaj w takich przypadkach istnieje podejrzenie wścieklizny. A na naszym terenie w szczególności.
Ale nie, pies ok. Basia poszła do chałupy (bardzo bogatej chałupy) spisać wywiad, a ja polazłem do psa. Piękny duży czarny doberman. Siadłem sobie na pniaczku koło jego budy. Przyszedł, obwąchał, usiadł i patrzy :mrgreen:
Wyciągnąłem rękę - podszedł, jeszcze raz obwąchał, polizał. No dobra, drapiemy się :D
Wychodzi Basia z gospodarzami i szok w oczach...
No ja tak mam. Nigdy, przenigdy pies mnie nie ugryzł, może dlatego że im ufam. Pies wyczuje empatię.
Dlaczego zagryzł ? - obcy pies wlazł na jego teren i jeszcze chciał go capnąć. Pogryziony facet bronił swojego psa. No i się porobiło :roll:
Januszku, masz cudownego zwierza. Pilnuj go bo mimo że duży to ta rasa podatna jest na choroby, i niestety krótko żyją - tak do 10 - 13 lat.
@bodzip zdradz nam jakich uzywasz feromonow? :mrgreen:
Cytat:
Zamieszczone przez
waruga
@bodzip zdradz nam jakich uzywasz feromonow? :mrgreen:
hmmm, nie należy się myć :lol:
ale faktem jest, że zapach mydła, dezodorantu, u zwierząt polegających na węchu jest obrzydliwy i wywołuje agresję.
Boguś chcesz powiedzieć, że psa nie powinno się wykąpać???:grin:
Szczerze mówiąc mój Bruno ma ok. 8-mcy i jeszcze tego zabiegu nie przeszedł, ale zamierzam poczekać do wiosny i coś wymyślę.:grin:
1 załącznik(ów)
Ja bym to tak widział...
Załącznik 107150
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
hmmm, nie należy się myć :lol:
ale faktem jest, że zapach mydła, dezodorantu, u zwierząt polegających na węchu jest obrzydliwy i wywołuje agresję.
To juz wiem dlaczego psy na mnie szczekaja...:mrgreen:
Pięknie Panie Tropic, a zdradź czy balans b. zmieniałeś?? Bo coś mi się tak widzi.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Pięknie Panie Tropic, a zdradź czy balans b. zmieniałeś?? Bo coś mi się tak widzi.
Oczywiście...najpierw pojechałem po ustawieniach domyślnych (5300K mi nie pasowało) a potem kroplomierzem znalazłem szary kawałek...
Ja postanowiłem złamać reguły i na wszystkich zdjęciach ustawiłem "słoneczko". Foty są w Rawach, więc nic straconego, ale byłem ciekawy efektu. Z tym że wszystkie fotki obrobiłem tylko w Olympus Viewerze 3.:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Ja postanowiłem złamać reguły i na wszystkich zdjęciach ustawiłem "słoneczko". Foty są w Rawach, więc nic straconego, ale byłem ciekawy efektu. Z tym że wszystkie fotki obrobiłem tylko w Olympus Viewerze 3.:grin:
...nic innego nie używam !! :-)