Odp: Wątek morski - zbiorowy
Cytat:
Zamieszczone przez
waruga
W bajdewindzie prawego halsu...
To jest to co wilki lubią najbardziej. :)
Pozdrawiam
2 załącznik(ów)
Czekam na final...Gotland wziety!
Cytat:
Zamieszczone przez
Careme
Pokazałem to zdjęcie znajomemu żeglarzowi, kt. twierdzi, że tak wypełnione żagle sugerują wiatr, a tego nie widać na wodzie. Mam prośbę zatem o jakiś komentarz do tej fotki, ponieważ nie za bardzo wiedziałem co mam powiedzieć... :oops:
Bywa, że gdy koniecznie chce się mieć zdjęcie jachtu "pod pełnymi żaglami", a wiatru nie ma to, owszem, stawia się wszystkie żagle, ale wiatr wytwarza się sztucznie płynąc wstecz na silniku... :mrgreen:
P.S. Waruga, ja również pływam, więc wątek prześledziłem wielkim zainteresowaniem. Zbiór jaki tu zgromadziłeś budzi respekt!!
Cytat:
Zamieszczone przez
margrabi
Bywa, że gdy koniecznie chce się mieć zdjęcie jachtu "pod pełnymi żaglami", a wiatru nie ma to, owszem, stawia się wszystkie żagle, ale wiatr wytwarza się sztucznie płynąc wstecz na silniku... :mrgreen:
P.S. Waruga, ja również pływam, więc wątek prześledziłem wielkim zainteresowaniem. Zbiór jaki tu zgromadziłeś budzi respekt!!
Ale wtedy czy nie powinna byc widoczna fala przy lodce od rufy. Chyba ze tnie wode jak zyleta bez zafalowan.
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
waruga
STAR CLIPPERS najwiekszy zaglowiec swiata.
Waruga, ja bardzo przepraszam, ale muszę sprostować...:oops:
"Star Clippers" to nazwa armatora, a największym żaglowcem świata jest należący własnie do niego sv "Royal Clipper" - i to jego widzimy na zdjęciu.
Swoją drogą to trochę polski statek - projektowany przez Zygmunta Chorenia (konstruktora m.in. Pogorii i Daru Młodzieży), zbudowany w latach 80. w Stoczni Gdańskiej jako Gwarek.
Co by nie napisac jest wielki.
Cytat:
Zamieszczone przez
margrabi
Waruga, ja bardzo przepraszam, ale muszę sprostować...:oops:
"Star Clippers" to nazwa armatora, a największym żaglowcem świata jest należący własnie do niego sv "Royal Clipper" - i to jego widzimy na zdjęciu.
Swoją drogą to trochę polski statek - projektowany przez Zygmunta Chorenia (konstruktora m.in. Pogorii i Daru Młodzieży), zbudowany w latach 80. w Stoczni Gdańskiej jako Gwarek.
Zgadza sie :-)
Sory za blad.
1 załącznik(ów)
W tych internetach to permanentna inwigilacja, trzeba się pilnować jak nie wiem co! :wink:
Taką piękność kiedyś pstryknąłem. Ale, niestety, nazwy nie znam... :???:
Załącznik 130761