Leszno ul. Narutowicza bok kamienicy
(ps. nie wiem dlaczego mi tak obraca zdjęcie :()
Załącznik 168786
Wersja do druku
Leszno ul. Narutowicza bok kamienicy
(ps. nie wiem dlaczego mi tak obraca zdjęcie :()
Załącznik 168786
Mural na Bursie Międzyszkolnej w Lesznie ul. Kurpińskiego :)
Załącznik 168934
Zdjęcie jest prosto z aparatu? Jeśli tak to parametr pionowego kadru (zaszyty w pliku JPEG, zapisany przez aparat) nie jest brany pod uwagę.
Szkoda, że nie wyciąłeś tych samochodów w post-procesie. Zdjęcie ściany z innego kąta dałoby tą część zasłoniętą, którą można było wkomponować w programie.
Ps. Ten widok to z parkingu na Korczaka?
Tak zdjęcie jest prosto z aparatu. Jest taka funkcja kompensacja efektu Keystone która chciałem się pobawic i może przez to nie jest brane pod uwagę.
Ze względu ze to jest ten parking na Korczaka to nie miałem możliwości innego ujęcia :-( A niestety nie umiem w programie zrobić takich rzeczy :-(
Wspomniany wyżej parametr przy wyświetlaniu zdjęć nie jest brany pod uwagę. Proponuje jednak przygotować zdjęcie do publikacji w internecie, tak samo jak przygotowuje się zdjęcia do laboratorium.
To może dorób ten kawałek ściany, w podobnych warunkach (silne słońce, godziny południowe). Jest tu kilku specjalistów, którzy rozkminią temat.
Jutro podjadę jeszcze raz, zrobię zdjęcie i wrzucę bez kompensacji efektu Keystone i spróbuję zrobić zdjęcie zasłanianego kawałka ściany. Mam program Zoner Photo Studio 16 może spróbuję sam wkleić. Jak mi nie wyjdzie to wrzucę RAWy i może ktoś będzie chciał wsawić :-)
postaram się też powrzucać kilka swoich ostatnich sztuk ulicznych ;)
ta z Lyonu - praktycznie jedyna rzecz która nas zafascynowała :)
przepiękna kamienica cała w muralu - poniżej jej fragment
Załącznik 168976
Fajnie to wygląda :-) Wyglądają jak prawdziwi :-)
Ciekawe czy jakis pijak chcial forsowac schody :mrgreen:
Murale swietne.
To tak ładnie zrobione że i na trzeźwo można na schody próbować wejść.
przecież ta Pani ze skrzypeczkami współcześnie ubrana ;)
swoją drogą zdjęcie robione z kosza na śmieci - bo to jedyne miejsce w którym mogłam mojego OMD postawić :)
ludzie patrzyli i dziwili się co my tam kombinujemy - a ze 3-4 klatki tam zrobiłyśmy
gdy odeszliśmy z "sesji" wycieczka która się nam przyglądała także zaczęła sobie robić zdjęcia z muralem ;)
Ja tak zaczepnie. Ale pierwsze wrażenie, jeszcze przed powiększeniem: "coś tu jakaś ściema... ludzie w strojach współczesnych i historycznych na tle kamienicy"? Ale żółta czapeczka zdradziła przyczajonego tygrysa... ;)
Świetny pomysł z tą małą inscenizacją.
Ta scenografia z Lyonu rewelacja.:grin:
Świetna inscenizacja, nawet parytet płci zachowany :grin:
W pasażu Bielaka w Krakowie
Załącznik 170139
Gdańsk, Powstańców Warszawskich
Załącznik 170231
Oświęcim
Załącznik 171670
Jeszcze jedno z Oświęcimia.
Gdzieś mi się zapodziało. Teraz zauważyłem na dysku.
Załącznik 171859
Załącznik 171860
Sztuka razy dwa: mural :?: i mistrzostwo copywritingu ;)
Łódź, ul.Wigury 21
Załącznik 172258
O, ciekawe hasło. Mam skojarzenie ze stanem wojennym, kiedy przestali emitować Teleranek. Tylko, że wtedy nie było reklam. Albo inaczej: były, ale ich rola była inna.
Łódź, ul.Bojowników Getta Warszawskiego
Załącznik 172793
Michał - świetny mural znalazłeś !!
ech ta Łódź - kiedyś trzeba będzie tam się wybrać
Tak, w budynku dawniej mieścił się Mera-Poltik
Z Krakowa IC jedzie 2:20. Przed południem jesteś w Łodzi o 9:30, a wieczorem w Krakowie o przed 21. :)
Łodzianie są bardzo gościnni, Łódź również :D
Co do budzika - to mógł być pojedynek Teleranka z Budzikiem :D Dwa konkurencyjne programy ;)
Jako, że skromny jestem - potwierdzam ;)
Czyli to może być pierwowzór walki na murach kibiców Widzewa i ŁKS ?
Te potyczki na murach mogłyby doczekać się osobnego tematu. W większości przypadków raczej z dopiskiem +18, choć biorą w nich udział głównie ludzie poniżej +18.
---------- Post dodany o 11:09 ---------- Poprzedni post był o 11:07 ----------
Iwo ostatnio zapraszał więc...
Wieś Ryczów.
Załącznik 173168
1300 metalowych prętów - Łódź, Wólczańska 13
Załącznik 173275
Michał Ty sam siebie przechodzisz tymi fotami. Moje gratulacje, lepszej promocji Siebie i Łodzi nie ma:grin:
Ja niestety jestem ograniczony prozą życia.
Seria murali "Dzieci Bałut" - upamiętniających dzieci z Litzmannstadt Getto i "obozu wychowawczego dla młodych Polaków".
Każde dzieło to naturalnej wielkości postać odtworzona w oparciu o archiwalne zdjęcia z czasów wojny.
Adres - Łódź, Bałuty (wiele lokalizacji)
Załącznik 174564 Załącznik 174565 Załącznik 174566 Załącznik 174567 Załącznik 174568 Załącznik 174569 Załącznik 174570
Tak na marginesie - jeden z lokalsów zainteresował się tym, że robię zdjęcia. Z wrodzoną siłą perswazji przekonał mnie żebym pokazał "kogo" fotografowałem, ale całe szczęście kiedy zobaczył, że tylko kawałek ściany, oddalił się na z góry upatrzoną pozycję i dalej lustrował okolicę...
Takie ustawki to tylko bufetowa! ;)
Nie bardzo "uliczna" bo z Pustyni Błędowskiej
1.Załącznik 174780
2.Załącznik 174781
Faktycznie, motyw pustynny :)
Fajnie, że takie malunki, a nie Crakovia i Wisła, czy inni artyści "klubowi".
Kto wie moze to fatamorgana. ;)