Jechałem jako dzieciak wysokoszkolny na wycieczce w Bieszczady- z Zagórza do Ustrzyk? Nie pamiętam...
Wersja do druku
Bardzo przyjemny kadr, miejsce z pewnością ma potencjał.
Wracając jeszcze do panoram, ta druga z mniejszą ilością dołu wygląda zdecydowanie lepiej. Na pierwszej, niekorzystnie wygląda miejsce klejenia, różnice w stopniu naświetlenia pierwszego planu są zbyt duże.
Wspaniała maszyna.
Pozdrawiam
Małe co nie co z wnętrza jednej z lokomotyw.
194. i 195.
Załącznik 166970 Załącznik 166969
196.
Załącznik 166968
197.
Załącznik 166972
198.
Załącznik 166971
U nas na to mówiliśmy Bonanzy..Cytat:
Kto z Was pamięta "kowbojki" ?
Ciuchcie super. Ja jestem cykor i zazwyczaj spotykając takie "ruiny" nie mam odwagi wejść do środka aby nie dostać w łeb od jakiegoś amatora tanich win owocowych.
Podobno... Mam przykre doświadczenia z Radomia, gdzie w czasach studenckich wybraliśmy się z kolegą focić stare podwórka kamienic. Kolega miał jakieś lustro canona dla mnie to był kosmos wtedy bo miałem Olympusa z serii UZ, 3,2 Mpix... uciekaliśmy przed menelami kilkaset metrów...
coś mi się wydaje że będę się musiała w te odległe zakątki miasta mego wybrać kiedyś z aparatem
fajna miejscówka - też pracowałabym nad fakturami - i ich uwydatnieniem większym :)
potencjał miejsca ogromny
181 i 193 bardzo podobają mi się.
ale się rozgadaliście :)
Panoramy świetne, bardziej pasują niż pojedyncze miejsce. Ale faktycznie widać nieco różnice w kolorystyce pomiędzy lewą a prawą stroną. Balans bieli i ekspozycja były ustawione na sztywno czy automat?
Piękne światło na 189-191, przy czym 190 chyba najbardziej mi podchodzi z kompozycją.
Zakład włókienniczy z pewnością ma potencjał - wróciłbym tam o jakiejś dobrej porze, żeby złapać jakieś ciekawe światełko.
Lokomotywki też ekstra - najlepiej 193. Przy 194 i 195 chyba było mocne światło i głębokie cienie wewnątrz? Usunąłbym niebieskie aberracje z miejsc, gdzie "odzyskiwałeś" światła i jednak pogłębił te cienie, bo nieco sztucznie wygląda - coś a'la HDR.
Będę czujnie obserwował wątek :)
Wiem. :)
Noo... :)
Automat. Przy eksporcie z RAFka balans ustawiony, ekspozycja w miarę wyrównana a ICE swoją "obróbkę" stosuje.
Przyznaję bez się bicia, że w temacie panoram nie czuję się pewnie i zanim osiągnę w miarę satysfakcjonujące efekty minie jeszcze trochę czasu.
Każdemu jak widać coś innego się podoba. ;)
To Zakład Wapienniczy. :) Problem z tym miejscem polega na tym, że jest chronione, a najciekawsze miejsca sąsiadują właśnie z "domkiem" ochrony.
16-50 fujika potworne abberuje. ;)
W parowozie potwornie ciemno oraz dodatkowo mocne światło zewnętrzne. Aby dobrze pokazać to miejsce trzeba byłoby wykonać "prawdziwego" HDRa. Jak ktoś ma ochotę pobawić się w pseudHDRa to mogę udostępnić RAFki.
Będzie mi bardzo miło. :)
196 -czerwone macki lokomotywy mnie dopadły
197 - rodzina manometrów. mama, tata i dwoje dzieci. stary ma wskazówkę na maxa - chyba ma za duże ciśnienie we krwi. dzieci śpią, a mama na stendbaju:mrgreen:
198 - podglądamy przez okienko
kurcze, taki zwykły "złom" kolejowy, a daje taką radość
Aleś pojechał... parowozem. :mrgreen:
Zanim przejdziemy do najbardziej obszernego materiału zdjęciowego (mam wątpliwość ile jeszcze wytrzymacie i czy w międzyczasie faktyczny lincz nie nastąpi :mrgreen:) kilka kadrów industrialnych z wnętrza lokomotywowni. :)
199.
Załącznik 167080
200. :mrgreen:
Załącznik 167081
201.
Załącznik 167082
202.
Załącznik 167083
201 bardzo się podoba - jak zwykle mam małe ale kadrowe - górę bym ucięła zaraz pod rurą - IMO dużo korzystniej wygląda :)
Lincz! Lincz!
199 - ciekawe, ciekawe
200 - frapujące przez odbicie w lustrze i tą czarną "mazę", która wychodzi Ci z ręki :) Do tego piękna rozdzielniczka z wielce fachową instalacją
201 - kompozycja bardzo fajna, ale mz. ciut za mała głębia ostrości
202 - tutaj z kolei odwrotnie, przydała by się mniejsza głębia - nie podchodzi mi ta rupieciarnia w tle, a przynajmniej nie tak ucięta
jak rozumiem to początek serii?
Ula! "Aluj" ile tylko chcesz!
Pomyślę nad przekadrowaniem, tylko... zajrzyj do stopki. :)
Nareszcie. ;)
45-ka jechała na 2.8. :) Takie miałem założenie. :)
j.w. :)
Ze względu na rupieciarnie nie było możliwości manewru.
Z wnętrza to raczej wszystko. :)
jest okej... czepiam się tylko, żeby za łatwo nie było :)
200 - widać, że autor ma do siebie dystans i nie boi się pokazać prawdziwej twarzy:mrgreen:
201 - najbardziej mi się podoba
za to 202 skojarzył mi się z uchwytami na wkrętarki aku. rzeczywiście rupiecie są niepotrzebne, ale jak patrzę na zdjęcie to uwagę moją przyciąga raczej temat główny niż ten mały bałagan. też bardzo mi sie podoba
zadziwia mnie inna rzecz, ile w tej nieczynnej lokomotywowni znajduje się jeszcze elementów stalowych. pomieszczenie to powinno być wyczyszczone do ostatniego przewodu elektrycznego
To taki mój comming out wyglądowy. :mrgreen:
THX
Też THX :)
To teren PKP Energetyka. W zabudowaniach przyległych, jak również w części zabudowań lokomotywowni, działają normalnie firmy. W budynku lokomotywowni "dostępne" jest tylko jedno pomieszczenie, dalej drogę zagradza wspomniany złom...
Wytrzymamy wiele. Czekam na kolejne zdjęcia.
Dobra, kończymy flaszkę... tfu... fotorelację, bo zmęczenie materiału i odbiorców jest już ogromne. ;)
203. opening themes ;)
Załącznik 167128
204. przybyliśmy focić takie złomy...
Załącznik 167127
205. ...a w bonusie otrzymaliśmy remontowane spalinówki (Fablok rules :D )
Załącznik 167129
206.
Załącznik 167136
207.
Załącznik 167139
208.
Załącznik 167131
209. Legioniści rzymscy tu byli...
Załącznik 167137
210.
Załącznik 167134
211.