Śliczne te dziewczątka :)
Wersja do druku
Śliczne te dziewczątka :)
Sliczne portrety dzieci, podobaja sie bardzo.
Najciekawszy wg mnie ostatni wlaśnie- ale nieco inaczej bym kadrowała- troszkę za mało dołu i lewej strony. I troszkę jakby ciuszki, kolczyki przeostrzone? Mocno "grają".
Tak czy siak bardzo fajny ten ostatni! :grin:
Jak na razie to mnie tak glaskacie, ze az uwierze ze cos z tych slicznych dzieci wycisnelam. Wielkie dzieki wszystkim. :grin:
Wanilia sluszne te Twoje uwagi. Ten dol to sama ciachnelam....bo cos tam bylo co mi walio po oczach. Natomiast z boku wiecej nie mam, nie zdazylam zrobic tego zdjecia lepiej. Przy dzieciakach trzeba miec refleksss.
Doczekałem się :P Świetne dzieciaczki :) Najlepsza 3 msz :)
Uwydatnil bym w obrobce stroje-sa ciekawe i "bogato strojne"-cos w tym kierunku,tak zeby zloty roznil sie od zoltego,wszak to inne kolory
Jak dla mnie to trafiles w "10" Mirek.
Ja chcialam isc w tym kierunku ale mi za bardzo buzka dziewczynki nabierala kolorow i sobie odpuscilam. :roll:
U ciebie kostium jest pieknie uwydatniony, ale wlasnie...co z ta buzia??
Nie jest troche za czerwona?? Nie mozna tego jakos wywazyc?? :grin:
Urocze te dzieciaczki i bardzo fajne portreciki. A obróbka Mirka bardzo ładnie podkreśliła strój.
Moze i jest,mnie tam nie bylo.A juz nie chcialo mi sie robic maski i pedzlowac.Maski to juz za skomplikowane dla mnie w PS:-P
Na poprawki mam 10 sek-wiecej nie mam czasu:wink:
Olkiem jak bys robila to on juz takie wypluwa bez zabawy,jednak Canon to juz ma problemy z kolorami.
Kolory piękne ale buzia zbyt rozmyta!
Lepsze. Teraz jest gut :mrgreen:
No fajne te dzieciaczki. A dorosłe "dziewoje":grin: też się tak ładnie ubierają w święta?
Suitaśne Hiszpanki, 3-ka najlepsza z nich. Przyłączam się do pytania Sławka ;)
3ka najlepsza, również podtrzymuje pytanie Sławka, odpowiedź najlepiej zdjęciowa :)
Panowie, czy macie na mysli hiszpanki w strojach ludowych i z wielkim dekoltem...:wink: ????
Jesli chodzi o takie, to nie wiem czy byly, ale jakies dziolchy jeszcze mam, musze je tylko obrobic.
Miejcie cierpliowsc :-P
Ładne masz zdjęcia z dziećmi ze święta. Jedno dziecko z 3 nawet ładnie pozowało. Tak samo z siebie?
Teraz sobie myślę, że zdjęciom bliżej trochę do reportażu a wtedy może lepiej by było pokazać więcej ze stroju.
Niesamowicie wyszukane są te stroje.
Jak trafisz na też na ładną Hiszpankę w stroju ludowym to też jestem zainteresowany ;-)
Droplet nie mylisz sie......to wlasnie jest tylko czesc reportazu ktory zrobilam podczas "Fallas".
Zaczelam od dzieci, poniewaz sa najbardziej wdziecznym tematem, ale jak znajde czas na obrobienie wszystkich fotek spelnie zyczenie panow i beda dorosle hiszpanki (nie wiem czy ladne....:roll:) w strojach ludowych, jak i rowniez same monumenty ktore sa najwazniejszym elementem tych swiat :grin:
A tak na marginesie, to od dawna mam takie ukryte marzenie....wcisnac sie w ten uroczy stroj chocby na jeden dzien, uczesac sobie tego koka ze slimakami na uszach, obwiesic przymusowa na te okazje bizuteria...no i jeszcze jak ktos by mi zrobil zdjecie to juz by bylo kapitalnie :-P
Też mi się widzą te dzieci, ubrane jak lalki :), choć zazwyczaj w dziecięcych fotkach nie gustuję. Czekam na fotki dorosłych.
O święcie i zwyczaju palenia "kartonów" słyszałam, a nawet widziałam o tym program.
Odbicia okien w wodzie wyszły bardzo ciekawie, a małe "ludziki" bardzo fajosko;-)
Agniesiu przy Twojej urodzie Hiszpanki wydałyby się mało hiszpańskie :grin:
Ty się Lolita nie ciekaw tylko obejrzyj galerię z Wrocławskiego zlotu :wink::grin:
jaka ta nasza Agniesia urocza :grin:
Bułgarską powiadasz, a to ciekawostka.:grin:
Kaz dzieki za wizyte w moich skromnych progach.
Szkoda, ze nie miales wiecej czasu aby pobyc z nami dluzej we Wrocku.
Spokojnie dziewczyny, w Kielcach mnie chyba nie bedzie, wiec bedziecie mialy paparazzi tylko dla was :twisted::-P:wink:
podoba mi się babcia i jest IMHO najlepsze zdjęcie.
Pani z zawiasem ma piękną suknię ale platan wygląda jak obłażąca z farby kolumna i ciął bym ciaśniej bo zbyt przykuwa wzrok.
Dziecko ma strasznie skwaszoną minę.
Widzę, że oprócz babci większość kobiet i dziewczynek nosi charakterystyczną szarfę. O co chodzi z tą szarfą?
Ciekawe zdjęcia :)
162 skojarzyło mi się z wkurzoną panną młodą czekającą na spóźnialskiego kawalera ;)
piękny portret dziewczynki:)
Quentin35 i Magg44 witam na pokladzie :grin:
Droplet, jestes bardzo spostrzegawczy.
Ta szarfa to wbrew pozorom wazny element stroju. Po niej rozpoznaje sie do ktorej "Falla" przynalezy osoba ktora ja nosi. Na szarfie jest herb i nazwa "dzielnicy" w ktorej znajduje sie dana "Falla".
Dzien w ktorym zrobilam te fotki, to najwazniejszy dzien tych miejscowych swiat. Wszyscy czlonkowie "Fallas" robia pochod przez miasto i na koniec skaldaja kwiaty pod pomnikiem patronki marynarzy....stad te kwiaty w dloni dziewczyny.
Chociaz "Fallas" trawaja prawie tydzien, to tylko przez trzy dni panie i panowie ubieraja sie tak strojnie. W przypadku dziewczyn wymaga to duzego poswiecenia, poniewaz codziennie rano musza wczesnie wstac i leciec do fryzjera, aby im uczesal tego pieknego koka.
Na tych ostatnich fotkach chcialam abyscie zobaczyli jak wyglada typowy damski stroj w calosci, natomiast Babcia to najstarsza uczestniczka "Fallas " w Denii....nalezalo jej sie zdjecie.:wink:
Dziewczynka pochodzaca z Ameryki poludniowej, z kwasna i w zasadzie brzydka mina to dowod na to jak mieszaja sie tutaj kultury.
Pozostaja mi do pokazania tylko same monumenty, ktore w ostatni dzien gina w plomieniach.
babcia bardzo, bardzo swietna:grin: napewno najlepsza fota z ostatniej wrzutki:)
Babcia rewelacyjna, ale nie ten przedział wiekowy miałem na myśli :) Po cichu liczyłem na uroczą damę w stylu Penelope Cruz.
Te portreciki dzieci - świetne.
Pozdrówka.
Dzięki za informację. Takie stroje robią wrażenie.
Panowie nie muszę się przebierać?
Mam nadal nadzieję, że jednak udało ci się jeszcze ustrzelić jakąś w miarę ładną hiszpankę ;-)
Bardzo podobają mi się te portrety - zarówno dziecięce, jak i "dorosłe".
Jeśli miałbym coś dodać - może na niektórych portretach przydałby się szerszy kontekst? Np. kilka postaci, sytuacja, zestawienie? Dopełniłoby to reportaż, ułożyłoby w całość - niezwykle barwną, ciekawą i dla nas - oziębluchów z błotnistej Polski - wręcz egzotyczną.
czekam na dalsze zdjęcia :-)
Pozdrawiam
Pat
Babcia świetna. :)
Panienka skwaszona, jakby butelczynę octu wypiła zamiast soku. Być może się dziewczę nudziło?
Ciuchy genialne. Ale jakbym miała codziennie latać do fryzjera, to by mi się nie chciało.
Starsza pani swietna....