aboczyjawiemczytotakmabyć?
Załącznik 134088
Wersja do druku
aboczyjawiemczytotakmabyć?
Załącznik 134088
ob-wódki od-wódki :)
przy pliku 1024px na dłuższym boku nie poszalejemy :)
Panowie,
Bardzo dziękuję za zainteresowanie.
Dodam, że było tak zimno, że nie miałem nawet ochoty zmieniać obiektywów, a widoki jak widzicie były zacne. Jedynie w zamkniętej od wiatru sali zmieniłem na 45 bo było ciemno, ale ta ogniskowa wnętrzom nie sprzyja.
Przyznaję, że te panoramki z góry były kuszące, ale lepiej wyglądałoby jakbym podpiął tele. Jak się zbiorę w sobie i przetestuję tego LR, to postaram się pokazać się takie próby (niestety będą kadrowane, ale o ideę chodzi).
Marek jest zbyt łaskawy jeśli chodzi o ocenę tych kadrów. Wciąż coś próbuję inaczej ująć, ale nie przy takim wietrze jaki tam był :)
Obróbka Szafira mi się podoba. Tak, to tak ma być! Gdyby nie brak słońca pewnie lepiej oddalona reszta byłaby lepiej odwzorowana. Na niektórych ujęciach mam w takim tle całe miasteczko, ale pewnie odpowiednim wyostrzeniem przydałoby się to potraktować.
Podsumowując, coś jeszcze wrzucę dodając też oryginał, żebyście mogli ocenić czy postęp w ciemni fotograficznej robię :)
Jeden przykład o czym pisałem:
Oryginał:
Załącznik 134116
Kadr:
Załącznik 134115
Nie kupuję tego kadrowania, jakoś do mnie nie przemawia.
Może coś w ten deseń? Kolory i tak szaro-bure ;)
Załącznik 134124
Miniaturka z miniaturki, więc jakość mini do kwadratu ;)
A może właśnie szeroko?
Załącznik 134125
Jedno pewne, krzaczory z dołu won ;)
A może także to co za kadrem w lewo. te dwie drogi robią ciekawe rzeczy w kadrze...