Piękne zdjecia i czas jaki w Twym wątku spędziłem.
Wersja do druku
Piękne zdjecia i czas jaki w Twym wątku spędziłem.
Dzięki, miło mi :)
Podwójne dzięki za opinię i identyfikację :)
88. Oko w oko. Zebry stepowe (Equus quagga) Etosha, Namibia.
Załącznik 206944
Trochę monochromatyczne zdjęcie nie wzbudziło Waszych emocji to może z kolorowym będzie lepiej :mrgreen:
89. Portret Perlicy zwyczajnej (Numida meleagris). Twyfelfontein, Namibia.
Załącznik 206960
Modelka ciekawa, a zestawienie barw bardzo efektowne:-)
Dziękuję Panowie!
Mam prośbę: powyższe zdjęcie (89. Portret Perlicy zwyczajnej) mi się podoba jednak w wielu miejscach nie wzbudziło większej reakcji.
Proszę Was, szczególnie tych, którym portret perlicy się nie podoba o konstruktywną krytykę. Pomoże mi to w doskonaleniu wyborów :)
90. Ptak płonącego krzewu :) Głowaczek białolicy (Tricholaema leucomelas) Opuwo, Namibia
Załącznik 206981
Odnośnie perlicy zwyczajnej nieśmiało słów kilka. Świetne ujęcie dla tych co wiedzą co jest na zdjęciu. Traktowałbym je jako bardziej dokumentalne jak art. Zbyt oczywiste kadrowanie- przez środek szyja zwieńczona charakterystyczną głową. Może jakby tę głowę na wprost lub lekko z góry aby skrócić szyję i złapać fragment korpusu, ciekawiej umieścić w kadrze by łatwiej było stwierdzić, że to ziemski i niemal swojski ptak. Monochromatyczne bardzo ładne, bawiłem się starając znaleźć jednakowy fragment wzoru pasków na poszczególnych osobnikach- oczywiście nie skutecznie.
@Wiejo - dzięki bardzo za opinię! :)
91. Ważka z Namibii.
Załącznik 207005
Pięknie zapozowała.