Odp: Sony RX1 - kompakt FF
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
I co z tego że matryca mniejsza? to ma znaczenie w lustrzankach gdzie cropy zmieniają definicje obiektywów. W aparacie ze stałym obiektywem rozmiar matrycy nie ma większego znaczenia [...]
Nie stać Cię i dorabiasz ideologię :-P
jaka ideologia???????? Ideologią jest jeśli ktoś kupuje/lansuje się z FF tylko dlatego że to jest FF
Ale prawda nie stać mnie, nie stać mnie na kupowanie rzeczy które tak dalece nie spełniają moich oczekiwań
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
hmmm przeglądnąłem "ale drogo" i D700 za 4 tysiaki to mają po 120 i więcej tysięcy klapnięć... Trochę dużo (moim skromnym zdaniem) jak na określenie "niezajechany" ale to taka dygresja nie na temat
Bo te niezajechane przechodzą z ręki do ręki, poza allegro :)
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
...
Nie powiem, sama idea aparatu niczego sobie, tylko że Fuji w nowym X100s robi to chyba dwa razy lepiej za dwa razy mniejsze pieniądze. I co z tego że matryca mniejsza? to ma znaczenie w lustrzankach gdzie cropy zmieniają definicje obiektywów. W aparacie ze stałym obiektywem rozmiar matrycy nie ma większego znaczenia o ile parametry są przyzwoite a obrazek oko cieszy. A ten z Fuji oko cieszy! czego niestety o zdjęciach z RX1 tego powiedzieć nie mogę. Mnie się po prostu zdjęcia z tego Soniaka nie podobają.
Fakt, że prawdziwą konkurencją będzie Fuji ze szkłem 23/1,4.
Cytat:
Zamieszczone przez
diabolique
aaaa to zmienia postać rzeczy :)
---------- Post dodany o 15:55 ---------- Poprzedni post był o 15:49 ----------
Cytat:
Zamieszczone przez
fret
Fakt, że prawdziwą konkurencją będzie Fuji ze szkłem 23/1,4.
Zbyt piękne by się kiedyś spełniło
Cytat:
Zamieszczone przez
Jan_S
Zbyt piękne by się kiedyś spełniło
Przecież ten obiektyw jest w oficjalnym roadmapie, nawet już został zaprezentowany. Pod koniec roku będzie w sprzedaży.
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Przecież ten obiektyw jest w oficjalnym roadmapie, nawet już został zaprezentowany. Pod koniec roku będzie w sprzedaży.
no tak, ale myślałem o obiektywie wbudowanym w aparat, tak jak w x100
W sumie to nie wiem ale to, że w Polsce nie bedzie sukcesu nie musi oznaczac, że gdzie indziej też nie bedzie - oczywiście na miare produktów premium. Na przykład Samsung Galaxy Note - u nas w Polsce ani razu nie widziałem go u kogos na ulicy. W Azji jest bardzo ale to bardzo popularny nie ma dnia abym nie widział kilkunastu a nawet kilkudziesięciu sztuk tego uządzenia. Większość reklam Samsunga to właśnie Galaxy Note II. A u nas wielu wyśmiewa ten produkt, że niby głupio się wygląda rozmawijąc przez niego. Azjatom to jakoś nie przeszkadza.
Wiem, że to zupenie inne produkty ale być może w innych częściach swiata sprzedaż bedzie taka, że Sony jednak wyjdzie na swoje i nie potrzebuje do tego rynków typu Polska czy Słowacja czy nawet cała Europa?
Cytat:
Zamieszczone przez
pers
Na przykład Samsung Galaxy Note - u nas w Polsce ani razu nie widziałem go u kogos na ulicy...
Może to dlatego, że jeszcze nas tak nie porąbało, aby łazić z czymś tak wielkim po mieście i udawać, że to super fajny ergonomiczny telefon, którego wszyscy potrzebują :)
Cytat:
Zamieszczone przez
epicure
Może to dlatego, że jeszcze nas tak nie porąbało, aby łazić z czymś tak wielkim po mieście i udawać, że to super fajny ergonomiczny telefon, którego wszyscy potrzebują :)
No widzisz - to co napisałeś doskonale pokazuje, że to co w jednej części świata ktoś nazwie "porąbanym" w innej odniesie ogromny sukces.