Odp: Kalendarz OlympusClub 2013
Cytat:
Zamieszczone przez
apz
Zapewne 4000x3000 w głębokości 350dpi
Czyli co jak cos mialem z E-520 i kropniete deczko to juz ni? :/
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
A zdjecia dodajemy w formacie duuuuzym czy na razie male - powiedzmy 1024x768???
T.
Odpowiedź
Cytat:
Zamieszczone przez
hades
Zdjęcie trzeba obrobić/przygotować tak by umożliwiało publikacje w formacie 40x30 cm. To orientacyjna wielkość kalendarza.
Co prawda w chwili obecnej do konkursu zgłaszamy zdjęcia w rozdzielczości nadającej się do obejrzenia w galerii, ale trzeba mieć świadomość, że zdjęcie może wygrać i trzeba będzie zmierzyć się z tematem.
Zdjęcie wielkości 40x30cm w rozdzielczości 300 DPI/cal, ma: 4724x3543pix
Ale nie należy się tym bardzo przejmować... Zdjęcie wykonane olkiem np. 5060 z matrycą 5.000.000 pix(nie wiem czy nie pomyliłem zer...:roll:) spokojnie nada się do kalendarza.
Robiłem kiedyś wydruki z niego 50x70cm
Cytat:
Zamieszczone przez
Muminek
Odpowiedź
No niewiele to mowi. Co znaczy "umozliwialo publikacje"???
Albo min. dpi podac albo w pikselach. Bo ja np. robilem z foty 3000x2250 (okolo) tez 40x30 i bylo.
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Czyli co jak cos mialem z E-520 i kropniete deczko to juz ni? :/
T.
Tu masz http://www.fineartprint.de/?page=bil...&image=9435234 z 510,tez lekko kropniete.Zapewniam Cie ze wydruk wielkosci 1,5x2,4mJest palce lizac.Kalendarz tez pewnie by byl z tego pstryka.
Ludzie, najpierw dajecie normalne zdjęcie, o rozdzielczości ekranowej! Dopiero jak wygra, trzeba będzie dostarczyć większy rozmiar.
Cytat:
Zamieszczone przez
bufetowa
Ludzie, najpierw dajecie normalne zdjęcie, o rozdzielczości ekranowej! Dopiero jak wygra, trzeba będzie dostarczyć większy rozmiar.
Ale chce wiedziec czy jest sens pchac sie z fota ktora w oryginale ma 2500x1900? Na ten przykład.
T.
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
Ale chce wiedziec czy jest sens pchac sie z fota ktora w oryginale ma 2500x1900? Na ten przykład.
T.
Spokojnie można... wiekość kalendarza 40x30 wcale nie oznacza , że tej wielkości zdjęcie będzie potrzebne.....
Cytat:
Zamieszczone przez
Thomasso
T.
Ależ oczywiście! Widziałem na wystawie fotki Wacka Wantucha w rozmiarze 90 x 120 cm i wiem, jakim sprzętem zostały zrobione zdjęcia (C-3000Zoom i E-10). Więc da się.
Wieczorem zrobię chyba jakieś FAQ :).