PO polsku to chyba kontrast lokalny,czy tonalny-sam nie wiem.Powoli,bo jak czytam to HDR juz Ciebie zajmuje-tam o tym troche bedzie.
Wersja do druku
Dzięki Lucca, studiować postudiuję, ale nie da się wszystkiego na raz. Czeka na biurku kilka czasopism- muszę poćwiczyć tutki :-) HDR to pewnie głębsza woda, więc może jak zajrzę to odłożę na potem. Tak szybko Paryża nie zbudowano:)
Czasem muszę mężowi ugotować obiad, kwiatki w domu już poschły:wink::lol:
W ogrodzie posadziłam roślinę wabiącą motyle- od kilku dni kwitnie- oto pierwszy owoc moich łowów :)
A cóż to za roślina która tak skutecznie wabi motyle :lol:
Dziś "ganiałem" za podobnym motylem niestety był szybszy :twisted:
A Tobie sie udało i bardzo ładnie wyszło ;)
Podoba mi sie :)
Samochody świetne. Z zamieszczonych tutaj zdjęć, można by wydzielić niezły wątek "motoryzacyjny". Co do obróbki to osobiście wolę pierwotną wersję.
Motyl też niczego sobie.
PS:
Stwierdziłem kiedyś, że dobrze byłoby sfotografować motyla w locie. Póki co jeszcze mi się ta sztuka nie udała.
A to ta roślinka co ją widać w tle- Budleja- krzew. Mam w ogrodzie jeden duży okaz około 2m i dwa na razie małe. Zasadziłam w wygodniejszym do fotografowania miejscu.:) Wczoraj na tym wielkim krzewie było około 20 "paziów" królowej i kilka innej maści w jednej chwili.
dziękuję za odwiedziny :)
Smerf dziękuję za miłe słowa :)
Coś cisza w sezonie ogórkowym nie ma ruchu :cry:
Dla wszystkich cieszących się wakacjami: palemka:wink:
Zdjęcia z podróży jak zwykle na poziomie, ale motylek był b.miłym zaskoczeniem - bardzo dobre makro.