Odp: Rowerowo- fotograficzna kariera BIKERA.
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Do Henia- złóz byki krzywizny na moje barki i wież lub nie, zrobiłem jak sugerujesz.
Zapisz sobie mała ćwiczenie:
Leży Jerzy na wieży i nie wierzy, że na wieży leży Jerzy. :-P
1 załącznik(ów)
Masz, tak na szybko...
Załącznik 103963
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
A tu macie ode mnie prezenty. Tylko mam jedno życzenie pokażcie co kto zrobił i opiszcie jak.:grin:
To jedno sobie wywołałem i tak mnie wyszło:
Załącznik 103962
Co do opisu mogę wstawić zrzut ekranu suwaków w Lightroom tylko nie wiem czy to ma sens. Po pierwsze dla tego, że nie masz tego programu, a po drugie wcale nie musi Ci się taka wersja podobać i nie wątpię, że można zrobić to o wiele lepiej. To tylko tak na szybko moja wizja obróbki tego zdjęcia. Jutro być może inaczej bym to wywołał:)
Cytat:
Zamieszczone przez
andtor2
To jedno sobie wywołałem i tak mnie wyszło:
Załącznik 103962
Co do opisu mogę wstawić zrzut ekranu suwaków w Lightroom tylko nie wiem czy to ma sens. Po pierwsze dla tego, że nie masz tego programu, a po drugie wcale nie musi Ci się taka wersja podobać i nie wątpię, że można zrobić to o wiele lepiej. To tylko tak na szybko moja wizja obróbki tego zdjęcia. Jutro być może inaczej bym to wywołał:)
Ooooo, tu się zgadzam w całej rozciągłości. Ile razy już tak bywało, że za dwa dni inaczej bym wywołał
Bogdana wersja całkiem dobra. A co do Twojej Andtorku, za jasno, ale to bardzo trudny kadr. Za ciemny już z orginału. Mój brak korekty na + jest tu poważnym bykiem.:grin:
Cytat:
Zamieszczone przez
Bodzip
Ooooo, tu się zgadzam w całej rozciągłości. Ile razy już tak bywało, że za dwa dni inaczej bym wywołał
@bodzip powiem krotko sen robi swoje, bo jak sie przespisz, to inaczej widzisz :-)
@biker bedzie mial fajne sny...jutro nam pokaze co usmazyl...:-)
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
BIKER
Bogdana wersja całkiem dobra. A co do Twojej Andtorku, za jasno, ale to bardzo trudny kadr. Za ciemny już z orginału. Mój brak korekty na + jest tu poważnym bykiem.:grin:
I dlatego wcześniej pisałem, powinno się też Tobie podobać. Dlatego nie ma za bardzo sensu pisać od razu co i jak się robiło. Nie wykluczam, że masz rację. Ciemniej jak to już bym jednak nie zrobił:
Załącznik 103965
Cytat:
Zamieszczone przez
helmuth
Sugerujesz, że zdjęcia się krzywią z braku światła? :shock::razz:
E tam Bikera męczycie, a przecież wiadomo, że tam gdzie brak światła to można czarnej dziury się spodziewać, która wsysa to światło. Nie od dziś wiadomo, że czarna dziara przestrzeń wykrzywia - no to i na zdjęciach krzywo wyszło. Naturę chcecie poprawiać ?
:grin:
1 załącznik(ów)
alnico ja szczerze przyznaję, o lampie nawet nie pomyślałem. Ale też nie wziąłem pod uwagę że w rejonie naciekawszych grobowców będzie tak ciemno. Moim celem będzie przy najbliższej okazji zabrać tam statyw, pilota i dobrą latarkę. Chcę zrobić fotę kręcąc latarką i doświetlając. Modela który rzuci cienie na pomnik jakoś sobie znajdę. Strasznie mnie ciekawi co z takiej techniki wyjdzie.:grin:
Szkoda mi że teraz tego nie zrobiłem.
Byłem już właściwie "zwinięty" i zbierałem się do wyjścia, gdy moją uwagę zwróciły dwie postacie przy tym grobowcu. Chłopiec czytał napisy na grobowcu a matka świeciła mu komórka. Zaciekawiło mnie zestawienie postaci i ich cieni na pomniku. poprosiłem by tak chwilę postali i zrobiłem tą fotę.
1.Załącznik 103972
Ta druga którą wczesniej wstawiłem jest powtórką.