Dzięki za odpowiedź i załączony opis. Faktycznie producent zbyt wielu danych nie podaje.
Wersja do druku
Dzięki za odpowiedź i załączony opis. Faktycznie producent zbyt wielu danych nie podaje.
https://www.altair.com.pl/e-report/view?article_id=213
To cudo będzie jeszcze wyposażone w grzejnik mający zmylić czujniki podczerwieni :D
Ja rozumiem, że w czasie DWS było to modne i nawet skuteczne, ale technika trochę się zmieniła i jakoś brak mi wiary w to coś.
Ciekawy ten link. Okazuje się, ze ta makieta jest znacznie bardziej skomplikowana niż by się na pierwszy rzut oka wydawało.
Proszę bardzo.
Nie będzie, tylko już od dawna jest. Link pochodzi z 2010 roku. Widziałem ten sprzęt na kilku edycjach MSPO.
Producent makiety jest spółką akcyjną, więc raczej nie stworzył jej kierując się jakąś fanaberią. Musiał być konkretny cel, stworzenia tej specyficznej konstrukcji.Cytat:
Ja rozumiem, że w czasie DWS było to modne i nawet skuteczne, ale technika trochę się zmieniła i jakoś brak mi wiary w to coś.
155 mm AHS Krab
Załącznik 229678
Leopard 2PL
Załącznik 229706
W czasie interwencji NATO w Jugosławii wiele celów zniszczonych przez pilotów USAF okazało się być makietami i to o wiele prymitywniejszymi niż ta makieta Rosomaka.
Pod koniec minionego roku podczas walk między Azerbejdżanem, a Armenią też były stosowane makiety różnego rodzaju sprzętu wojskowego - na jednym z filmów opublikowanych przez Azerbejdżan jest widoczne jak amunicja krążąca niszczy ormiańską makietę zestawu przeciwlotniczego 9K33-1T Osa.
T-72M1R - jedna z premier na MSPO.
Załącznik 229741
Ta modernizacja to taka dyskusyjna jest trochę. Chyba bardziej żeby Bumar Łabędy w Gliwicach miał co robić niż dla rzeczywistych korzyści.
No wiesz, Leopardów nie ma jak modernizować, a przemysł obronny warto jednak utrzymać.