co do zdjęcia - kadr za ciasny- dał bym więcej dołu i postaci z prawej
co do ricoha - zazdroszczę ;)
Wersja do druku
co do zdjęcia - kadr za ciasny- dał bym więcej dołu i postaci z prawej
co do ricoha - zazdroszczę ;)
Dziękuję za komentarze. Kolejne zdjęcie z Ricoha.
622
Fotki z Ricoha w Twoim dobrym stylu.Mogłbyś sie podzielic uwagami co do ograniczeń jakie ten aparat stwarza w fotografii ulicznej.To,że długo zapisuje na karcie juz wiem :DCzy rozważasz zakup nasadki szerokokątnej,ktora daje ogniskową 19 mm?
Witam.
622 rewelacja (jak większość w Twoim wątku), dziewczynka z ciekawością patrzy na głównego bohatera kadru.
Pozdrawiam.
:mrgreen: na karcie zapisuje bardzo szybko. Gorzej jest z przesyłem danych na kompa ;)Cytat:
Zamieszczone przez voovoo2
co do zdjęcia - fajna kompozycja, bohater, dużo lepsze od poprzednika
Podzielę się na pewno, ale w wątku o Ricohu GX100. Na razie za mało go znam, przeczytałem instrukcję do połowy i gdzieś zawieruszyłem w chałupie. Do tej pory fociłem nim zaledwie przez godzinkę (wczoraj, na WOŚP). Jak go lepiej poznam, to napiszę.Cytat:
Zamieszczone przez voovoo2
Na razie mogę powiedzieć, że do street foto jest rewelacyjny. Szybki - robi fotę z minimalnym opóźnieniem. Jedynie ten bufor denerwuje. Przydałyby się ze trzy rawy w serii - potem może długo mielić.
Można zawsze przestawić na JPGi i wtedy problem znika. Ale jestem przyzwyczajony do RAWów. Choć ostatnio naszła mnie taka refleksja - i tak wszystko przerabiam na BW, więc może JPGi wystarczą? Muszę to przemyśleć i wypróbować.
ps. Przywiozę Rikosia do Łodzi.
eeee a ja myślałem że masz analoga :razz:
Analoga też mam. Nawet kilka. Do Łodzi przywiozę OM-1 i dwa fajne szkiełka do tego.Cytat:
Zamieszczone przez radlakos
jeśli można spytać, bo gdzieś to pominąłem - jakiego zatem masz ricoha?
edit - ok już znalazłem twój wątek o nim ;)
Może bedziesz miał OM Zuiko 40mm/f2 , napaliłem sie na niego jak żołnierz na ladacznicęCytat:
Zamieszczone przez Rafał Czarny
i chciałbym sie upewnić co do wyboru ?