1 załącznik(ów)
Odp: Analog wiecznie żywy - nasze zdjęcia.
3 załącznik(ów)
Tu mnie jeszcze nie było :)
Właśnie mnie oświeciło, że przy pomocy 60 makro mogę "zdigitalizować" slajdy, które mam w szufladach. Mam nadzieję, że to nadal analogi?
Załącznik 100880
Załącznik 100881
Załącznik 100882
Wszystkie Minolta X-700 i któryś z Ektachromów.
Pozdr
Bosko Ci to wyszło, szczególnie dwa pierwsze :-D
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Dzięki. Pierwsze to rzeka Grabia w Ldzaniu niedaleko Łodzi, drugie to Kampinoski Park Narodowy. Kiedyś to miałem czas na plenery jeździć..
Pozdr
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Właśnie mnie oświeciło, że przy pomocy 60 makro mogę "zdigitalizować" slajdy, które mam w szufladach. Mam nadzieję, że to nadal analogi?
Pozdr
Świetne!
Cytat:
Zamieszczone przez
barmichal76
Pozdr
A wrzuć fotę swojego skanera, dla naśladowców?
Cytat:
Zamieszczone przez
realnasty
Podpisuję się rękami i nogami! :D Chociaż nie będę ukrywać, że mnie i te czerwone listki na trzecim chwyciły za serducho. :D
1 załącznik(ów)
Cytat:
Zamieszczone przez
jarek_gd
A wrzuć fotę swojego skanera, dla naśladowców?
Muszę to przemyśleć. Jeszcze ktoś wprowadzi do masowej produkcji i będę się czuł jak frajer :mrgreen:.
Nie mam w tej chwili czym zrobić zdjęcia zestawowi. Składają się na niego statyw, E-M5, mZD 60 makro, :mrgreen::mrgreen::mrgreen:rura kanalizacyjna fi 50mm, przycięta na odpowiednią długość:mrgreen::mrgreen::mrgreen:, kawałek 'blue tack' - taki glut podobny do plasteliny, którym mocuję ramkę ze slajdem na końcu rury, kartka białego papieru A4 przymocowana do szyby okiennej również 'blue tackiem'.
I to tyle.
To może jeszcze jeden slajdzik:
Okolice Noteci - nieudana pogoń za miejscem, z którego można by sfotografować tęczę. Tęcza była szybsza... Znów Minolta X700 i Ektachrom.
Załącznik 100893
Pozdr
Cytat:
Zamieszczone przez
Insomnia
Podpisuję się rękami i nogami! :D Chociaż nie będę ukrywać, że mnie i te czerwone listki na trzecim chwyciły za serducho. :D
Dzięki :)
To muszę się pochwalić, że bylem bardziej "suptelny" przy konstrukcji mojego skanera :grin:. Na "rure" poświęciłem teleskop-zabawkę, prowadnica filmu to ramka ze skanera plus kawałek białej plexi a połaczone do kupy kawałkiem profila od regipsów. :mrgreen: