Packard Clipper na terenie Carillon Historical Park w Dayton.
Załącznik 265915
Wersja do druku
Packard Clipper na terenie Carillon Historical Park w Dayton.
Załącznik 265915
Tecnam P2002 Sierra - Aeroklub Gliwicki.
Załącznik 265939
Merlo TF35.7 - MSPO 2024 Kielce.
Załącznik 265953
Pchacz Shawn Miller, na Górnej Zatoce w Nowym Jorku.
Załącznik 265966
Oscyloskop OK-12 z początku lat 60-tych ubiegłego stulecia:
Załącznik 265983
- i jego wnętrze po zdjęciu obudowy:
Załącznik 265984
Załącznik 265985
Ciekawy sprzęt, którego jeszcze tu nie było. Jest Twoją własnością?
Też coś związanego z elektrycznością, ale nieco większego - NEWZ 112E na stacji w Rybniku.
Załącznik 266029
Owszem. Wszedłem w jego posiadanie w 1977 roku gdy uratowałem go przed zezłomowaniem. Przez kilkanaście lat używałem, potem wylądował w garażu gdzie przeleżał wiele lat i kilka dni temu został z niego wyciągnięty. Okazało się że wystarczało wymienić jedną lampę (mam zachowany z dawnych czasów komplet zapasowych lamp elektronowych) aby na ekranie pojawił się obraz. Aby przywrócić go do pełnej sprawności należałoby jeszcze wykonać trochę regulacji, być może też wymienić niektóre elementy ale prawdę powiedziawszy mi się nie chce - mam ciekawsze rzeczy do roboty. W sumie nie jest mi ten oscyloskop potrzebny i jeśli znajdzie się jakiś hobbysta-kolekcjoner który będzie chciał go przygarnąć chętnie go oddam w dobre ręce.
Dzięki za miłe słowa!
To ja dziękuję, za wyczerpującą odpowiedź. Co do rzeczonego oscyloskopu, to zapewne byłby nim zainteresowany Adam Śmiałek, który kiedyś udzielał się na tym forum, a obecnie ma genialny kanał tutaj.
Dzwony z zamojskiej wieży katedralnej (zdjęcia z 2014r, niestety nie było możliwości podejścia do nich z korzystniejszego kąta). Ze względu na ciasnotę musiałem użyć dość krótkiej ogniskowej co spowodowało że dzwony wyglądają na wyższe i węższe niż w rzeczywistości.
Dzwon 'Jan' odlany w 1662r ze spiżu z domieszka srebra. Wysokość 160cm, średnica 200cm, ciężar ok. 4300kG:
Załącznik 266037
Dzwony 'Tomasz' (odlany w 1721r, wysokość 105cm, średnica 140cm, ciężar ok. 1200kG) i 'Wawrzyniec' (1715r, wysokość 56cm, średnica 68cm, ciężar 170kG)
Załącznik 266038
Dzięki za kolejną interesującą wrzutkę.
Radia Serenada i Taraban, eksponowane na wystawie staroci, zorganizowanej w 2022 roku, przy gliwickiej radiostacji.
Załącznik 266047