Sorki, ja tu nowy, ale chyba w pełnym rozmiarze to tylko tak można.
Wersja do druku
Zgadza się. Piękne strzały Stachu :)
Wszyscy mają ZX dwa - mam i ja !
Od dzisiaj za 279 euro, czyli cena taka jak w kraju nad Wisła. Do tego karta pamięci za 10 euro 16 GB SDHC ULTRA CL 10 . Aparat pokazuje że mogę zapisać 4608 zdjęć lub 1godz. i 47 minut filmu. Dla mnie aż za dużo !
Na razie uczę się co do czego , a jest czego - instrukcja 100 stron , to nie żart i raczej idiotenkamera to To nie jest .
Jak już się dowiem co i jak, to jeszcze muszę się nauczyć wrzucać fotki na forum i spróbuję coś przesłać.
Aparat w ręku sprawia jeszcze lepsze wrażenie niż na zdjęciach. Troszkę się naczytałem na jego temat i było parę wpisów że duży, hm dla mnie jest w sam raz.
Ciekawy jestem ZX3 ma się podobno wkrótce ukazać. Myślę że cena na początku będzie zdecydowanie wyższa, a co zostanie poprawione to się okaże ! Ja cieszę się z ZX2 i myślę że za te pieniądze nic lepszego nie mogłem kupić !
Mam takie pytanie, jeżeli aparat będzie w futerale (musze kupić) albo z zakrytym obiektywem i przypadkiem zostanie włączony, to co się stanie z wysuwającym się obiektywem ? Ulegnie uszkodzeniu ? czy też jest jakieś zabezpieczenie ?
ZX Spectrum :)
Chyba nikt tego nie próbował. Ja przez przypadek nie zdjąłem dekielka i nacisnąłem Power ON, ale nic się nie stało. Tubus obiektywu spokojnie poradził sobie. Natomiast w futerale, radzę nie próbować.
Hmm...tego nie wiedziałem :-)
Dziękuje panowie za mile słowa. Generalnie na wypadzie do Piątki miałem tez mojego Nikona D700+Sigma 17-35. Teraz jak sobie porównuje materiał z obu aparatów, to naprawdę Xz2 nie ma się czego wstydzić. Nawet wewnatrz schroniska fotki są porównywalne jakosciowo dzięki jasnemu obiektywowi i stabilizacji (choć ona działa imho jakoś dziwnie, ale działa). Gdyby tak Olympusik miał ekwiwalent 17-35mm to Nikon zostawalby w domu. No i ważna sprawa akumulator. Jedno ladowanie wystarczyło mi na trzy dni focenia. Takiego kompaktu jeszcze nie miałem. Rekord pradozernosci to Fuji x10. Dwa aku na dzień:-)
Generalnie jestem bardzo zadowolony z tego malucha, a przerobilem juz naprawdę wiele kompaktyow i bezluster. Przy cenie ok. 1150pln to the best buy.
Pozdr.
P.s. gdyby ktoś poszukiwał taniego pokrowca do xz2 to polecam:
http://allegro.pl/show_item.php?item=4210766811
Sprawdził się doskonale.
No i to jest to o czym pisałem już wcześniej :DCytat:
Generalnie na wypadzie do Piątki miałem tez mojego Nikona D700+Sigma 17-35. Teraz jak sobie porównuje materiał z obu aparatów, to naprawdę Xz2 nie ma się czego wstydzić. Nawet wewnatrz schroniska fotki są porównywalne jakosciowo dzięki jasnemu obiektywowi i stabilizacji
Gratuluję pięknych zdjęć naszych pięknych Tatr.